Cine a stricat acoperișul de la Arena Națională, nefuncțional din decembrie 2020? Nicușor Dan și Gabriela Firea se acuză reciproc de minciună

07 aug. 2022
731 Afișari
Cine a stricat acoperișul de la Arena Națională, nefuncțional din decembrie 2020? Nicușor Dan și Gabriela Firea se acuză reciproc de minciună

Nicuşor Dan revine pe subiectul acoperișului stricat de pe marele stadion Arena Națională și o acuză pe Gabriela Firea că minte când spune că specialiștii aduși de el au umblat la software. Disputa a început din ziua în care actualul primar a anunțat că a semnat contract de reparație și întreținere a acoperișului, inexistent, spune el, de 11 ani de la inaugurarea stadionului.

”Nu există contract de mentenanţă, iar acoperişul era deja stricat de specialiştii aduşi de ea de la Compania Municipală, susține primarul într-o postare postată sâmbătă pagina sa de Facebook.

Reacția sa a venit după ce Gabriela Firea a declarat în aceeași zi, în apărarea sa, că ”în mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului”.

Disputa între cei doi primari, actualul și fostul, a început atunci când Nicușor Dan a anunțat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale și a acuzat-o pe Gabriela Firea, dar și pe Sorin Oprescu, de indolență.

”Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare”, a subliniat el.

După ce Gabriela Firea l-a acuzat, în replică de minciună, că nu a știut să întrețină Arena Națională, Nicușor Dan a revenit și el:

„Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperişului Arenei Naţionale.

Spune că în decembrie 2020 acţionarea defectuoasă a acoperişului a fost făcută de specialiştii aduşi de mine. Nu, erau specialiştii aduşi de ea în Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

Spune că acea acţionare defectuoasă a stricat acoperişul. Nu, acoperişul era deja stricat şi specialiştii de la Compania Municipală l-au blocat acţionându-l deşi ştiau că este stricat.

Mai spune ca a avut contract de mentenanţă pentru acoperiş. Un astfel de contract nu exista”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă pe Facebook.

Firea acuză că specialiștii lui Nicușor Dan au umblat la software

Fostul primar PSD al Capitalei Gabriela Firea, l-a acuzat pe actualul edil, Nicuşor Dan, că minte şi aruncă, din nou, vina pe ea pentru neputinţa şi nerealizările lui.

„În mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului”, a spus aceasta și a acuzat că ”specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări” de a nu fi deschis toamna și iarna.

Acoperișul retractabil de 20 de milioane de euro al Arenei Naționale nu a mai fost folosit din decembrie 2020, atunci când sistemul electromecanic special al acestuia s-a blocat.

Nicuşor Dan a anunţat, vineri, că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

Îți mai recomandăm și:

Cookies