ȘTIRI

Cine a scris „Aştepţi degeaba” pe o fostă staţie de tramvai de pe Bulevardul Basarabiei

Artistul Mircea Nicolae a povestit pe blogul personal că, în 2008, după ce a observat staţia de tramvai părăsită de lângă Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, s-a decis să-şi ia pensulele şi vopseaua ca să scrie mesajul pe panourile de tabla de deasupra băncii.

În această staţie, de pe Bulevardul Basarabiei, aşteptau odată călătorii de pe liniile 16 si 40, însă, ulterior, staţia s-a mutat la câţiva metri mai departe, fiind demolată complet peste câţiva ani.

Artistul povesteşte că a stat cocoţat pe o cutie de lemn, timp de o oră şi jumătate, cât i-a luat să vopsească panourile şi să scrie mesajul.

Povesteşte că un echipaj de poliţie chiar a trecut de câteva ori pe stradă, însă nu l-a observat: „Ultima oara au apărut din sensul opus şi au încetinit. Pe cutia mea, îngheţasem cu pensula în mână. M-am dat jos şi m-am îndepărtat. Au mers încet mai departe, iar eu am revenit, mi-am retuşat rapid caligrafia şi am plecat spre casă.”

Marius Niculae este câştigător al distincţiei Special Prize la Future Generation Art Prize 2010 si  a avut expoziţii în ţări ca Spania, Italia, Croatia, Germania şi Danemarca. Mai multe detalii despre proiectele şi expoziţiile sale găsiţi aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button