ARHIVA B365

Cine a mutilat-o pe cățelușa cu botul tăiat: Plângere penală făcută la Poliție

Căţeluşa a fost găsită cu maxilarul secţionat şi cu mandibula fracturată, pe Calea Griviței. Vier Pfoten a operat cățelușa, care se simte mai bine și astăzi, joi, a fost dusă la un adăpost din zona Popești Leordeni. 

Medicii veterinari nu se opresc însă aici: ei au făcut plângere la Poliție pentru rele tratamente aplicate animalelor. Cum un cetățean și-a asumat, pe site-ul B365.ro, la comentariile unui articol, fapta, acest lucru a fost indicat polițiștilor, pentru identificarea autorului, a declarat Anca Tomescu, medic veterinar la Vier Pfoten. „Pe portalul B365.ro a apărut mesajul unui domn, care se semna „un cetăţean” şi care îşi asuma această cruzime. În comentariu el spunea că a lovit-o cu un levier peste bot pentru că această căţeluşă stătea sub balcon şi plângea şi îl deranja. Pentru mine, dacă informaţia este adevărată, este, din punctul meu de vedere, foarte simplu ca Poliţia Română să afle cine este făptaşul pentru că este, din punctul meu de vedere, un fir foarte important. Noi am sesizat deja poliţia. Prima plângere a fost făcută fără această precizare, pentru că n-am ştiut, iar apoi, când a apărut comentariul respectiv, am depus din nou la poliţie această informare, care reprezintă un fir pentru anchetatori”, a declarat, joi, Anca Tomescu.

Medicul veterinar de la Vier Pfoten spune Griviţa a ajuns să fie mutilată tocmai pentru că este un câine bun şi blând şi se apropie de oameni. Totodată, Anca Tomescu a mai precizat că persoana care a fost capabilă de un asemenea act de cruzime are probleme psihice şi poate ataca oricând pe oricine. „Lovitura a fost extrem de puternică. Se vede ura cu care s-a lovit, iar eu consider că cine este în stare de aşa ceva este foarte periculos. Din punctul meu de vedere, cine a fost capabil de aşa ceva este de o mie de ori mai periculos decât toţi câinii de pe stradă la un loc şi ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi cetăţenii acestui oraş şi ai acestei ţări, fie că sunt iubitori de animale sau nu. Cine face aşa ceva poate să facă la fel şi cu mine şi cu oricine doar pentru că i-am luat locul de parcare sau pentru că l-am lovit din greşeală, în supermarket, cu coşul. Este clar o persoană cu probleme psihice grave. Nu pot să-mi dau seama ce poţi avea în cap ca să faci aşa ceva şi apoi să te lauzi, dar, pe de altă parte, cine e în stare să facă aşa ceva se laudă”, a mai spus Anca Tomescu.

Ce spunea comentariul respectiv, semnat „un cetățean”: 

„Si ce vrei sa-mi faci? Javra aia imi latra sub geam noapte de noapte asa ca i-am dat peste bot. Si nu cu sabia ci cu un levier.” 
 
 
Declarația se potrivește cu ceea ce au descoperit medicii veterinari: deși inițial s-a crezut că rana cățelușei a fost făcută cu o sabie, analizele au demonstrat că a fost făcută cu un obiect contondent.
 
La comentariile iubitorilor de animale, îngroziți de declarația „cetățeanului”, acesta răspunde: „Numai viteji pe aici. Luati-va javrele acasa si pupati-i sub coada.”
 
 
 
Plângerea a fost făcută pentru „rele tratamente asupra animalelor”, fapt ce constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală cuprinsă între 1.000 lei şi 10.000 lei. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B365.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button