Cine a câştigat concursul pentru şefia Poliţiei Capitalei

de:
19 iul. 2013
0 afișări
Cine a câştigat concursul pentru şefia Poliţiei Capitalei

„În urma evaluării, comisarul-şef de poliţie Pruteanu Mihai a fost declarat admis la concursul organizat pentru funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi citat de rtv.net.

În 15 mai, Pruteanu a fost împuternicit, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, la comanda Poliţiei Capitalei, după încetarea împutenicirii comisarului şef Cătălin Marius Dragotă. Anterior, în 15 martie, el a câştigat concursul pentru şefia IPJ Olt, funcţie pe care o ocupa, în calitate de împuternicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de către şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Comisarul-şef Mihai Pruteanu (52 de ani) este specialist în domeniul ordinii publice, ocupând pe parcursul celor 26 de ani de carieră profesională funcţii pe linia prevenirii şi a combaterii violenţelor stradale, a prevenirii violenţei în familie şi a poliţiei de proximitate, atât în cadrul IGPR, cât şi la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Înainte să fie numit la conducerea IPJ Olt, Pruteanu a ocupat funcţia de adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, din martie 2008. Ofiţerul a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

Cookies