Cindy, pisica pierdută a scriitorului bucureștean Mircea Cărtărescu, s-a întors acasă după trei săptămâni

20 iun. 2022
16593 afișări
Cindy, pisica pierdută a scriitorului bucureștean Mircea Cărtărescu, s-a întors acasă după trei săptămâni
FOTO: Facebook personal Mircea Cărtărescu. Postarea „All you need is love” (23 decembrie 2019)

După o dispariție de trei săptămâni, Cindy, pisica birmaneză a lui Mircea Cărtărescu, s-a întors la locuința scriitorului bucureștean. „Am crezut că am pierdut-o, după 15 ani de viață împreună.”, mărturisește Mircea Cărtărescu, pe Facebook, locul unde scriitorul își omagiază felina, iar odată cu ea lasă să fie surprinse momente din intimitatea reședinței sale.

Născut în București, Mircea Cărtărescu – autor al romanului „Nostalgia” în care descrie copilăria petrecută în cartierul Floreasca – locuiește în prezent în cartierul Greenfield, zona rezidențială de lângă Pădurea Băneasa.

„A dispărut de-acasă timp de trei săptămâni. Am crezut că am pierdut-o, după 15 ani de viață împreună. Și iată că într-o dimineață s-a întors! Am fost tare, tare bucuroși!”, scrie scurt Cărtărescu, în mesajul în care prozatorul își împărtășește bucuria că și-a regăsit compania felină.

Cindy, o pisică înfometată și jegoasă luată de pe maidan

Deși pisică de rasă, Cindy a fost salvată de prozator de un maidan, „cu coastele-mpungând prin piele”, „atât de jegoasă încât nici nu-ți dadeai seama ca e birmanez”.

Prima imagine cu Cindy datează din 2014 și este distribuită de Cărtărescu când pisica avea patru ani, iar familia mai aducea în casă o nouă pisicută, pe Negruța.

FOTO: 27 decembrie 2014

Din 2014, scriitorul o pozează pe Cindy, iar ipostazele distribuite pe Facebook adună mii de reacții.

FOTO: Poftim, spală-te dacă poți… (18 mai 2019)
FOTO: Cu prietena mea Cindy într-o liniștită zi de toamnă (8 octombrie 2020)

FOTO Don’t worry, be happy… (10 ianuarie 2016)

FOTO Cindy forever (21 noiembrie 2016)
FOTO: Data viitoare mă iei și pe mine, să fie clar!

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste, cu peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi.

Cărtărescu este, totodată, unul dintre numele frecvent menționate pentru nominalizare la Premiul Nobel pentru literatură, fiind propus oficial, de două ori, de către Uniunea Scriitorilor din România.

Îți recomandăm și:

Cookies