Fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime vor fi amenajate în parcurile din București

de:
12 feb. 2015
56 Afișari
Fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime vor fi amenajate în parcurile din București

Potrivit unui anunț de atribuire publicat pe sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) Administrația Domeniului Public Sector 2 a atribuit contractul privind execuția lucrărilor pentru cinci fântâni cu apă potabilă din puț de mare adâncime (fântânile au fost împărțite în 2 loturi).

Firma câștigătoare va realiza proiectarea, avizarea și execuția lucrărior de construcție, execuția lucrărilor, precum și testarea apei și punerea în funcțiune a fântânilor cu apă potabilă.

Fântânile urmează să fie amplasate în mai multe zone din Sectorul 2, după cum urmează:

– Calea Moșilor nr. 195

– Parc Cosmos

– Parc Titus Ozon

– Str. Barbu Văcărescu,

– Parc Lunca Florilor

A fost atribuit câte un contract pentru fiecare lot în parte. Astfel, ADP Sector 2 va plăti în total pentru cele cinci fântâni de mare adâncime suma de 1.381.856 lei cu TVA (adică 1.114.400,79 lei fără TVA) firmei RECON SI DOJE SRL care a câștigat contractul în urma unei oferte cu prețul cel mai avantajos din punct de vedere economic.

Apa va fi extrasă de la aproape 200 de metri adâncime şi va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, spun autorităţile locale. Mai multe detalii AICI.

„Este o apă foarte bună care îndeplineşte toate condiţiile de calitate. Pentru siguranţă, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriţi, având în vedere faptul că este extrasă de la o aşa mare adâncime”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

În ultimii doi ani, primarul Sectorului 2 a inaugurat mai multe puţuri de alimentare cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează: Fântâna lui Bucur (noua Piaţă Obor), Fântâna „Omeniei” (Parcul Motodrom), Fântâna „Sfânta Maria” (Parcul Florilor), Fântâna „Educatorilor” (Parcul Naţional), Fântâna „Armoniei” (Parcul Obor), Fântâna „Stelelor” (Parcul Cinema Floreasca), Fântâna „Sfântul Nicolae” (Parcul Morarilor), Fântâna „Nizami” (Parcul Tei).  

Cookies