Cinci trucuri pentru a-ţi îmbunătăţi condiţia fizică fără să mergi la sală

de:
04 feb. 2011
0 Afișari
Cinci trucuri pentru a-ţi îmbunătăţi condiţia fizică fără să mergi la sală

Corvezile casnice, adevărate şedinţe de fitness

Persoanele care vor să piardă kilograme nu trebuie să meargă neapărat la sală, ci pot în schimb să devină mai harnice pe plan casnic. Într-o oră, aspiratul arde 194 de calorii, ştersul prafului 174, spălatul podelelor 194, călcatul 113, iar spălatul ferestrelor 180. În comparaţie, în timul unei ore de alergat sunt arse 490 de calorii. În plus, activităţile casnice tonifică muşchii braţelor şi, în unele cazuri, ai picioarelor, scrie Independent.co.uk.

Cinci schimbări minore în meniul zilnic

În majoritatea cazurilor, dietele eşuează din cauză că sunt prea drastice. În locul unor inderdicţii inumane, e de preferat folosirea a cinci trucuri alimentare aparent minore, dar care, în timp, pot îmbunătăţi considerabil silueta: consumul de lapte degresat (preferabil cu 0,1% grăsime), alegerea unor tipuri mai puţin grase de carne roşie şi albă, desertul mâncat doar pe jumătate, consumarea unei porţii suplimentare de legume pe zi şi folosirea unor farfurii mai mici, pentru a ţine sub control dimensiunile porţiilor.

Persoanele care vor să slăbească nu trebuie, sub nicio formă, să sară peste mese. Studiile ştiinţifice au arătat că un mic dejun consistent are un rol important în lupta cu kilogramele.

Transpiratul în urma efortului, înlocuit cu cel din saună

Cincisprezece minute petrecute zilnic la saună au acelaşi efect ca exerciţiile fizice regulate în ceea ce priveşte apariţia bolilor cardiovasculare, au descoperit cercetătorii japonezi de la Universitatea Kagoshima. Sauna determină o mai bună circulaţie a sângelui în organism, ba chiar poate repara distrugerile înregistrare la nivelul vaselor de sânge ca urmare a nivelurilor înalte de colesterol, susţin oamenii de ştiinţă niponi.

În ciuda avantajelor pe care le are, sauna nu determină arderea caloriilor. Deşi se înregistrează o scădere în greutate, aceasta este datorată pierderii de lichide şi nu de grăsime. În consecinţă, kilogramele vor fi puse la loc după consumul de apă.

Shopping-ul, antrenament în toată regula

”Mersul pe jos face piciorul frumos”, spune o vorbă românească, pe care cercetătorii o confirmă. Treizeci de minute de mers pe jos în fiecare zi ajută la siluetă şi reduce riscurile apariţiei a 24 de boli, la cancer la boli cardiovasculare şi demenţă.

Cum destinaţia nu contează, specialiştii în fitness recomandă îmbinarea utilului cu plăcutul: o oră de plimbat prin mall duce la arderea a 200 de calorii. Dacă vreţi să transformaţi şedinţele de cumpărături în antrenamente în toată regula, vi se recomandă să urcaţi odată cu scările rulante şi să parcaţi cât mai departe de intrările în mall-uri.

Băgaţi de seamă ce mâncaţi

Persoanele care iau cina în faţa televizoarelor sau a calculatoarelor tind să consume mai multe alimente decât cei care stau la masă. De asemenea, oamenii sunt înclinaţi să dea iama în frigidere când sunt stresaţi, deprimaţi sau se plictisesc, astfel că nutriţioniştii atrag atenţia că foamea ar trebui să fie singurul factor declanşator al deciziei de a mânca.

Cookies