Cinci trucuri pentru a folosi cât mai eficient tehnologia actuală

de:
12 feb. 2011
0 Afișari
Cinci trucuri pentru a folosi cât mai eficient tehnologia actuală

La Recycle Bin cu Internet Explorer-ul

Deşi ultima versiune de Internet Explorer a adus îmbunătăţiri importante, browser-ul companiei Microsoft este îmbuibat cu funcţii inutile, fapt care-l încetineşte. Mozilla Firefox şi Google Chrome sunt în schimb browsere rapide, iar ambele conţin funcţia de sincronizare a semnelor de carte, care le permite utilizatorilor să aibă aceleaşi semne de carte pe toate calculatoarele la care lucrează. Cum cele două browsere sunt oferite gratuit, jurnaliştii de la New York Times le recomandă utilizatorilor de PC-uri să renunţe la Internet Explorer.

Creaţi-vă un cont gratuit de transfer de fişiere

Cei care încă îşi mută fişierele de pe un calculator pe altul cu ajutorul stick-urilor USB sau trimiţându-şi mail-uri vor fi încântaţi să descopere aplicaţia DropBox. Ce trebuie să faceţi e să intraţi pe site-ul dropbox.com şi să vă faceţi, gratuit, un cont. Pe desktop vă va apărea o iconiţă-folder. Orice fişier copiat aici va fi mutat imediat pe serverele DropBox, astfel că va putea fi accesat de pe oricare alt calculator cu acces la internet. Contul gratuit oferă un spaţiu de stocare de 2GB. Conturile de 50 şi 100 de GB costă, lunar, 10 dolari şi, respectiv, 20 de dolari.

Instalaţi-vă un antivirus gratuit

Internetul este populat de tot soiul de viermi şi programe-troian care vor să preia controlul asupra calculatoarelor personale, astfel că securitatea virtuală este esenţială. Deşi majoritatea antivirusurilor costă, există şi companii care oferă protecţie gratuită în spaţiul online. Utilizatorii de PC-uri ar trebui să-şi instaleze Avast Free Antivirus, iar cei de MAC-uri iAntiVirus Free Edition. Ambele oferă un nivel de securitate de bază în faţa programelor malware.

Stocaţi-vă fotografiile pe internet

O cădere de tensiune, o cană de cafea vărsată din neatenţie, o defecţiune a PC-ului, sunt numai câteva dintre scenariile care pot duce la pierderea a ani întregi de momente imortalizate pe hard-disk-uri. De asta este bine ca utilizatorii să-şi stocheze pe internet copii ale fotografiilor digitale, cu ajutorul unor servicii online specializate. Un exemplu este serviciul Picassa al companiei Google, cu ajutorul căreia utilizatorii nu pot doar să-şi stocheze pozele, ci şi să le împărtăşească cu rudele şi prietenii, în mod privat, cu ajutorul parolelor.

Cumpăraţi-vă un smartphone

Celularele inteligente au început să aibă preţuri accesibile pentru mai toată lumea, astfel că jurnaliştii americani recomandă achiziţionarea unui astfel de telefon mobil. Motivul: Vă va uşura viaţa, din vreme ce veţi avea acces pretutindeni la email şi internet.

Cookies