ARHIVA B365

Cinci sfaturi utile dacă dorești să accesezi un credit de consum în perioada următoare

Creditele se acordă rapid în ultimul timp, numărul documentelor necesare a scăzut, așa că procesul pe care trebuie să îl parcurgi nu mai este unul lung și nici nu mai presupune numeroase vizite la bancă. Totuși, sunt câteva lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că alegi cel mai potrivit credit pentru tine și familia ta. Ai mai jos câteva sfaturi care sperăm să îți fie utile atunci când accesezi un credit bancar.

  1. Ce tip de credit alegi?

În funcție de destinația sumei dorite, ai mai multe tipuri de credit pe care le poți accesa. Un credit de consum sau de nevoi personale este ideal mai ales atunci când ai nevoie de bani cash și suma este destul de importantă. Dacă însă suma pe care o dorești nu este foarte mare în raport cu veniturile tale, este posibil să fie mai potrivit un card pentru cumpărături sau un împrumut de tip “descoperit de cont”. Multe dintre bănci au oferte foarte avantajoase și chiar 0% dobândă pentru o anumită perioadă, în anumite condiții.

Dacă ai nevoie de un credit de refinanțare, iarăși este important să studiezi ofertele băncilor, pentru a descoperi cele mai avantajoase variante pe care le ai.

E important așadar să te informezi, pentru a alege varianta cea mai potrivită pentru tine și familia ta.

  1. Costurile creditului

Interesează-te de dobânda pe care o vei plăti băncii, dar și de DAE sau dobânda anuală efectivă, care include atât dobânda, cât și comisioane și celelalte taxe pe care le vei avea de achitat. Creditul poate avea și alte costuri, de care e bine să afli înainte de a-l accesa: comisioane de activare, comisioane de rambursare anticipată… În plus, atunci când dobânda este variabilă, e bine să iei în calcul și faptul că aceasta poate crește în timp – lucru care se va traduce printr-o rată mai mare.

  1. Moneda creditului

Recomandarea specialiștilor este să accesezi credite în moneda în care îți încasezi salariul. Stai în acest fel liniștit, pentru că ești ferit de riscul valutar. Dacă tu ai salariul în lei și iei un credit în euro, rata va fi mai mare dacă valoarea euro crește. Dacă însă creditul tău va fi în lei, vei sta departe de asemenea riscuri.

  1. Suma pe care o poate plăti lunar familia ta

Banca îți va acorda creditul de consum ales, ținând cont de veniturile tale, dar este bine să te gândești și tu la nivelul ratei și la cât de ușor o vei suporta pe o perioadă de câțiva ani. Veți putea să o plătiți și dacă veniturile voastre scad, sau rata va crește ca urmare a creșterii dobânzilor?

Având răspunsuri la aceste întrebări, poți aplica liniștit pentru credit. Tu și familia ta veți fi bine. Dacă vreți să stați și mai liniștiți, puteți economisi o sumă de bani, un fond de rezervă pe care să îl folosiți în cazul în care nu veți avea bani de rată o lună sau două. Penalitățile sunt mari în aceste cazuri și e mai bine să stați departe de ele.

  1. Eventualele oferte de care poți beneficia

Băncile oferă, deseori, promoții la credite – fie că vorbim despre credite rapide, de credite imobiliare sau ipotecare. Începe cu banca unde ai cardul pe care îți încasezi salariul, de multe ori vei constata că aceasta are oferte și pentru creditele accesate de clienții existenți. Chiar și un punct procentual contează, de ce să nu beneficiezi de facilitățile oferite?

Creditele de consum sunt mai ușor de accesat astăzi. Chiar și atunci când ești foarte ocupat, poți căuta o ofertă de credit online, pe care să îl obții la fel de ușor. Iar dacă te informezi în avans, ai grijă ca rata să nu fie prea mare față de cât poate plăti familia ta și găsești o ofertă avantajoasă, vei achita fără probleme creditul tău de consum.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button