Cinci noi fântâni, cu apă potabilă GRATUITĂ, de la mare adâncime, se amenajează în Bucureşti

de:
24 iun. 2014
313 Afișari
Cinci noi fântâni, cu apă potabilă GRATUITĂ, de la mare adâncime, se amenajează în Bucureşti

Primăria Sectorului 2 intenţionează să dea în funcţiune, în acest an, cinci noi fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime. Fântânile urmează să fie amplasate în mai multe zone din Sectorul 2, îndeosebi în parcuri:

– Parcul Titus Ozon

– Parcul Lunca Florilor

– Parcul Cosmos

– Zona Calea Moşilor nr.195

– Zona Barbu Văcărescu nr. 4-6. 

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local Sector 2, valoarea totală a investiţiei în noile fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime se ridică la suma de 1,84 milioane lei cu TVA.

„Aceste gospodării vor fi proiectate în vederea obţinerii unui debit de apă corespinzător pentru posibilitatea alimentării cu apă potabilă a fântânilor ce vor fi amenajate. În cadrul acestora se vor monta filtre, coloane de exploatare din PVC în foraje, grupuri pompare, instalaţii electrice şi rezervoare de apă, de unde se vor putea preleva probe de apă în vederea analizării acesteia din punct de vedere al potabilităţii”, se menţionează în documentaţia aprobată de Consiliul Local Sector 2. 

Conform sursei citate, apa va fi extrasă de la aproape 200 de metri adâncime şi va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, spun autorităţile locale. „Este o apă foarte bună care îndeplineşte toate condiţiile de calitate. Pentru siguranţă, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriţi, având în vedere faptul că este extrasă de la o aşa mare adâncime”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

În ultimii doi ani, primarul Sectorului 2 a inaugurat mai multe puţuri de alimentare cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează: Fântâna lui Bucur (noua Piaţă Obor), Fântâna „Omeniei” (Parcul Motodrom), Fântâna „Sfânta Maria” (Parcul Florilor), Fântâna „Educatorilor” (Parcul Naţional), Fântâna „Armoniei” (Parcul Obor), Fântâna „Stelelor” (Parcul Cinema Floreasca), Fântâna „Sfântul Nicolae” (Parcul Morarilor), Fântâna „Nizami” (Parcul Tei). 

Puţurile de mare adâncime construite în Sectorul 2 s-au dovedit un real succes având în vedere faptul că, pe parcursul verii, şi nu numai, bucureştenii stau la coadă pentru a se alimenta cu apă potabilă. 

Unii oameni vin inclusiv cu bidoanele de cinci sau zece litri pentru a se aproviziona cu apă pentru mai multe zile din care ei spun că o folosesc inclusiv la gătit, nu doar pentru băut. 

Aproape 50.000 de metri pătraţi de spaţii verzi urmează să fie reamenajate în Sectorul 2 din Bucureşti, în mai multe intersecţii, scuaruri, aliniamente stradale, dar şi în preajma ansamblurilor de locuinţe. Detalii, aici. 

Bucureştenii care doresc să facă mişcare în aer liber, fără să mai meargă la sala de fitness sau în parc, vor putea face acest lucru chiar şi în jurul blocurilor. Aici, Primăria Sectorului 2 intenţionează să instaleze mai multe aparate de fitness la care bucureştenii să aibă acces gratuit oricând doresc. Vezi aici unde se instalează noi echipamente de fitness în jurul blocurilor din Bucureşti.  

Cookies