Cinci milioane euro pentru statuile din Capitală

de:
28 dec. 2010
0 Afișari
Cinci milioane euro pentru statuile din Capitală

Căruţa cu paiaţe din incinta Teatrului Naţional a scos din contul Primăriei Capitalei aproximativ un milion de euro. Cele 17 personaje turnate în bronz, celebre în opera dramaturgului Ion Luca Caragiale, au fost realizate de sculptorul Ion Bolborea.

Statuia regelui Carol I a necesitat o investiţie de 2,3 milioane euro, potrivit gandul.info. Lucrarea a fost finalizată cu dificultate din cauză că, în 2008, părţi din statuie au fost furate. Chiar cu câteva zile înainte de dezvelirea monumentului un bucureştean a lăsat pe soclu un mesaj scris cu vopsea roşie: „Domnule Oprescu, de ce nu este gata Stadionul Naţional, cum aţi promis?” Statuia a fost reamplasată în Piaţa Revoluţiei aproximativ pe locul monumentului care a a fost distrus în 1948.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei a comandat un studiu de fezabilitate de 132.000 de euro, ce urmează să fie realizat în 2011, ca să afle cât o costă să restaureze trei opere de artă din parcurile Herăstrău şi Carol, respectiv refacerea Aleei Cariatidelor, a grupului statuar Grota şi a Fântânii George Gr. Cantacuzino, scrie gandul.info.

Cookies