Turla clopotniţă a Catedralei Neamului, acoperită cu tablă aurie şi o cruce. Stadiul lucrărilor

de:
12 aug. 2019
19 Afișari
Turla clopotniţă a Catedralei Neamului, acoperită cu tablă aurie şi o cruce. Stadiul lucrărilor

CATEDRALA NEAMULUI. Pornind de la cota de 120 de metri, unde se lucrează la șarpanta metalică a celei mai înalte turle, lucrările avansează într-un ritm alert, aproximativ 600 persoane muncind la momentul actual pe șantierul catedralei.

Mai jos de turle, la o înălțime de 90 de metri, muncitorii montează platforma metalică de pe acoperișul altarului care în curând va fi, la fel, împodobit cu învelitoarea din cupru și cu o cruce.

CATEDRALA NEAMULUI. O bună parte dintre ancadramentele de piatră ale ferestrelor și ușilor au fost realizate, iar pe zidurile catedralei sunt montate schele pentru a începe tencuielile, a declarat pentru basilica.ro Ing. Vlad Florin Popescu.

În același timp, în ultimele luni s-a lucrat într-un mod intens la amenajarea spațiilor exterioare edificiului, dar și la subsolurile adiacente pe partea de nord şi de sud a Catedralei Naționale.

CATEDRALA NEAMULUI. În interiorul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează pictura în mozaic din absida altarului. Acolo a fost montată cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului din România care va fi însoţită de cei doi arhangheli şi va domina toată biserica pentru că este punctul central deasupra iconostasului.

Reprezentarea Arhanghelului Gavriil este aproape gata de montaj.

Echipa coordonată de pictorul Daniel Codrescu a finalizat recent și Crucea cu moleniile (Maica Domnului și Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul) care încheie în partea de sus compoziția catapetesmei unice în toată lumea ortodoxă.

CATEDRALA NEAMULUI. De asemenea, zilele trecute a fost montat și unul dintre vitraliile lăcașului de cult, cel de la cafasul catedralei.

Cookies