Cinci din cei șapte polițiști de la Brigada rutieră reținuți pentru mită au fost arestați preventiv

de:
21 apr. 2013
0 Afișari
Cinci din cei șapte polițiști de la Brigada rutieră reținuți pentru mită au fost arestați preventiv

Cei şapte poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei au fost reţinuţi vineri de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, în timp ce alţi doi agenţi de circulaţie sunt cercetaţi în libertate, infomrează Mediafax.ro.

Procurorii au cerut instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor şapte poliţişti reţinuţi.

Judecătorii au finalizat audierile şi au emis până în prezent mandate de arestare preventivă pentru cinci poliţişti de la Brigada Rutieră, urmând să decidă dacă şi ceilalţi doi agenţi reţinuţi vor fi arestaţi sau vor fi cercetaţi în libertate.

Decizia de arestare preventivă a poliţiştilor nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că urmărirea penală faţă de cei nouă agenţi de poliţie rutieră a fost începută în cursul acestui an.

„Activitatea infracţională a constat, în principal, în primirea unor sume de bani de către agenţii de poliţie în cauză pentru a nu sancţiona abaterile contravenţionale constatate, care implicau suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, context în care erau întocmite procese-verbale de contravenţie pentru abateri mai puţin grave, dar care nu au fost săvârşite în realitate (inclusiv aplicarea, în fals, faţă de conducători auto a unor sancţiuni contravenţionale pentru abateri săvârşite ca pietoni)”, potrivit Parchetului Capitalei.

Cookies