Cinci bărbați au fost reținuți pentru camătă și șantaj. Ar fi împrumutat mii de euro unor persoane din București, bani dați cu dobândă de până la 100%

29 mai 2024
337 afișări
Cinci bărbați au fost reținuți pentru camătă și șantaj. Ar fi împrumutat mii de euro unor persoane din București, bani dați cu dobândă de până la 100%
Cinci bărbați au fost reținuți pentru camătă și șantaj. Ar fi împrumutat mii de euro unor persoane din București, bani dați cu dobândă de până la 100% | Sursa foto: Poliția Capitalei - Facebook

Polițiștii din București au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la persoane care ar fi dat bani cu dobândă între 20% și 100%. Cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cinci bărbați au fost reținuți, fiind cercetați pentru șantaj și camătă

Potrivit Poliției Capitalei, în cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, marți, 28 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 2 au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, camătă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma datelor și probelor administrate, a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, ar fi acordat mai multor persoane, cu împrumut, sume cuprinse între 500 și 12.000 de euro. Pentru aceste sume ar fi luat dobânzi săptămânale cuprinse între 20%-100%.

Ulterior, pentru recuperarea banilor împrumutați, precum și a dobânzilor, bănuiții ar fi exercitat acte de violență asupra persoanelor vătămate.

Poliția Capitalei a mai transmis că unul dintre bănuiți, în vârstă de 40 de ani, ar fi condus de mai multe ori o mașină fără a avea permis de conducere.

În urma celor 3 percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, printre care arme albe, bijuterii, precum și sume de bani a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, ce au fost emise pe numele bănuiților, precum și pe numele altor persoane implicate în cauză.

Cei cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, camătă și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies