Cimitirul Bellu, pe harta cimitirelor turistice

de:
13 mai 2011
2 Afișari
Cimitirul Bellu, pe harta cimitirelor turistice

Cimitirul Bellu a fost inclus ca punct de reper pe harta obiectivelor cultural-turistice europene, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Cimitirelor Semnificative din Europa înca de anul trecut, de când are drepturi depline. Includerea pe Ruta Europeană a Cimitirelor Semnificative aduce de la sine cresterea numarului de vizitatori pentru ca la nivelul continentului aceasta generează anual aproximativ cinci milioane de vizitatori.

Cimitirul Bellu, unul dintre cele mai mari cimitire din România, unde sunt înmormântate multe personalităţi ale istoriei şi culturii româneşti, se întinde pe un teren donat administraţiei în 1853 de către baronul Barbu Bellu şi a fost deschis în 1858. În cimitir se află cele mai importante lucrări funerare ale marelui arhitect Ion Mincu, între care mausoleul Ghica şi cel al Cantacuzinilor, capelele Christian Tell, Pache Protopopescu, Antonescu şi Lahovary.

Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa are 118 membri în 98 de oraşe din 22 de ţări, respectiv Austria, Belgia, Croaţia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Ungaria, Portugalia, Rusia, Serbia-Muntenegru, Slovenia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Suedia.

Cookies