CIFRE RECORD. Peste 60.000 de români au fost în weekend la mare, unde au cheltuit 8 milioane de euro

de:
20 iun. 2016
0 Afișari
CIFRE RECORD. Peste 60.000 de români au fost în weekend la mare, unde au cheltuit 8 milioane de euro

„Acum au sosit la mare adevărații turiști de litoral, spre deosebire de minivacanța de 1 Mai, când cei mai mulți români au ajuns pe mare pentru cluburi, iar mulți dintre ei nici măcar nu au ajuns pe plajă”, a declarat, luni, Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), scrie profit.ro.

 

Hotelierii au pregătit în acest an pachete turistice variate, care au inclus toate tipurile de masă. Unii turiști au achiziționat pachete all inclusiv, însă mulți dintre ei au preferat să mănânce de la autoserviri. O familie a cheltuit, în medie pe zi, 100 de lei pentru masă.

Pentru oferta de Rusalii, tarifele au fost cu 30% mai scăzute față de cele din sezon. Tarifele medii au variat de la o categorie de confort la alta, începând cu 60 de lei pe noapte camera de 1*, 100 lei camera de 2*, 150 lei camera de 3* și 300 lei camera de 4*.

Cele mai aglomerate au fost structurile din nordul litoralului – Mamaia și Năvodari, dar foarte mulți turiști au ajuns și în Vama Veche, stațiune luată cu asalt și de către cei veniți în vacanța cu cortul. Dacă în stațiunile din sud (Saturn, Jupiter, Venus și Neptun) au sosit mai mult familii cu copii în vacanța de Rusalii, în cele din nord, dar și în Vama Veche, au ajuns în special tineri, atrași de distracție și cluburi.

Cookies