Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei, se lansează weekend-ul acesta

de:
01 iun. 2011
0 Afișari
Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei, se lansează weekend-ul acesta

Ciclofest, primul festival dedicat în exclusivitate bicicletei, se lansează în această vară cu prima ediţie, în spaţiul de la Atelierul de Producţie. Organizat de Portocala Mecanică şi Atelierul de Producţie, festivalul se derulează pe parcursul a trei zile (3, 4 şi 5 iunie). Din line-up-ul primei ediţii nu lipsesc proiecţiile de filme cu şi despre biciclete, concertele, petrecerile, precum şi o secţiune cu proiecte venite din partea participanţilor.

Timp de trei zile, Atelierul de Producţie se va transforma într-un spaţiu unde va fi construită în direct, în faţa publicului, o sculptură creată din părţi de biciclete, invitat, sculptorul Cătălin Oancea. Decorul este întregit de o expoziţie de biciclete custom made, fiecare cu povestea şi personalitatea ei unică. Modelele vor fi aduse în spaţiul de la Atelierul de Producţie de Molto Velo, Perpetuum Cycle,Nomad Studio şi alţi constructori atenţi la detalii.

Pentru prima ediţie de Ciclofest, am pregătit şi premiere: una dintre ele este crearea primei biciclete “cu etaj” din Bucureşti – tall bike – realizată chiar în timpul festivalului de sculptorul Cătălin Oancea şi mecanicul Ionuţ Leontie.

O altă premieră pentru spaţiul bucureştean este bike polo, un joc velo urban care face valuri în marile capitale ale lumii de vreun deceniu, şi care va însufleţi în curând şi Bucureştiul. Jocul implică crose (mallets), o minge, două echipe de câte trei biciclişti, două porţi şi mult, mult echilibru.

Pentru ca totul să fie documentat şi să se păstreze, pe tot parcursul festivalului, fotograful Cristian Vladoaica va încerca să capteze povestea bicicliştilor şi  bicicletelor care participă la Ciclofest într-un singur cadru – un Puor-Trait.

Bikeri talentaţi precum Doru Popescu (Perpetuum Cycles) şi Sorin Lupu (Molto Velo) vor face tot posibilul să ne demonstreze în cele trei zile de festival că gravitaţia e doar o părere chiar şi pe bicicletă. Serile şi nopţile festivalului sunt rezervate petrecerilor şi concertelor.

Vă aşteptăm să ne arătaţi cum ştiţi să desenaţi o bicicletă pe un perete alb, apoi să vedeţi cum ar fi trebuit de fapt să vă iasă, pentru că vom aduce şi artişti care să picteze un perete al Atelierului în timp real, sub ochii tuturor!

Cele trei zile de festival vor fi animate şi de muzica bună servită de sounds Syntax & video Spektra, Sharky, Charlie Dundeen, Heion, Hoţii de biciclete şi alţii.

Intrarea este liberă, detaliile sunt pe www.ciclofest.ro.

Cookies