Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei, se desfăşoară în perioada 3-5 iunie

Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei, se desfăşoară în perioada 3-5 iunie

Festivalul, organizat de platforma Portocala Mecanică şi de Atelierul de Producţie, aşteaptă, până pe 30 mai, proiecte din partea tuturor celor care integrează bicicleta în viaţa – şi în arta – lor de zi cu zi.

Am vrut să facem un festival al bicicletei pentru că aglomeraţiile urbane româneşti au nevoie de o bucurie colectivă în jurul bicicletei. Care să ţină mai multe zile, care să adune cât mai multe voci entuziaste, care să vorbească despre biciclete şi altfel decât prin harnica pedalare zilnică prin oraş. Vrem să vedem nu doar biciclete şi biciclişti frumoşi, ci să ne uităm şi la filme împreună, să admirăm opere de bicycle art făcute de fiecare dintre noi, să ascultăm muzica din căşti când dăm o tură, să facem echipe în jurul bicicletelor pentru jocuri de toate felurile.

Call for projects

Pentru a face toate acestea posibile, dar şi pentru a da glas celor mai îndrăzneţe minţi, am hotărât că avem neapărată nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. Cu idei care să fie concretizate în spaţiul de la Atelierul de Producţie, în cadrul Ciclofest.

Aşadar, iată: Atelierul de Producţie şi Portocala Mecanică vă oferă un spaţiu de exprimare creativă, unde voi să vă lăudaţi ideile cum puteţi mai bine, să ne cereţi sfatul, iar noi vă vom oferi ajutorul ca ideile să şi prindă contur. Avem, prin urmare, un link la o secţiune specială “Call for projects” pe site-ul ciclofest.ro, ca să vă uşurăm munca.

Categoriile unde puteţi să daţi frâu liber talentului şi imaginaţiei sunt trei la număr:

1. Bicycle art: orice fel de creaţii care au ca sursă de inspiraţie bicicleta (fie că pornesc de la o roată precum a făcut-o Duchamp, fie că recreează o bicicletă cu ajutorul altor mijloace de expresie). Aici adunăm lucrări din toate domeniile creative: sculptură, foto, design de toate felurile (grafic, vestimentar, de obiect, de biciclete). Just name it! Spiritul Do It Yourself se cere exploatat la maxim!

2. Bicycle movies: vom proiecta o serie de filme celebre cu biciclete, scurtmetraje, lungmetraje, animaţii. Pentru că suntem siguri că în fiecare dintre voi zace un mic Sylvain Chomet sau un Vittorio de Sica, am fi mai mult decât onoraţi să faceţi la Ciclofest prima proiecţie a propriilor voastre creaţii.

3. Bicycle games and tricks: Pentru că vrem să fie clar că bicicleta nu este nicidecum un moft alienant, vrem să arătăm tuturor că în jurul ei se leagă nu doar pasiuni individuale, ci şi unele colective. Jocuri în mai mulţi, trick-uri admirate de neofiţi. Pe fixie-uri, pe BMX-uri sau pe monociclu, toate îşi vor găsi spaţiu de manevră. Le fel şi partide incendiare de bike polo sau dueluri nemaivăzute în sistem bike joust. Descrie-ne talentul tău şi ne vom asigura că nu rămâne trecut cu vederea la Ciclofest.

Deadline-ul pentru proiecte este 30 mai 2011. Promitem să facem update la program pe măsură ce adunăm fiecare dintre lucrările voastre.

Ciclofest vă urează baftă şi spor la găsit idei cu pedale!