CIA: Vladimir Putin, în disperarea sa, ar putea folosi arme nucleare

15 apr. 2022
326 Afișari
CIA: Vladimir Putin, în disperarea sa, ar putea folosi arme nucleare
CIA: Vladimir Putin, în disperarea sa, ar putea folosi arme nucleare

Impredictibilitatea lui Vladimir Putin și evoluția războiului din Ucraina, care nu a avut până acum efectul pe care a mizat liderul de la Kremlin, sunt o combinație periculoasă.

CIA: Amenințarea nucleară nu e de ignorat

Directorul CIA, William Burns, declară că eșecurile pe care Rusia le-a înregistrat în invazia sa în Ucraina l-ar putea determina pe președintele rus Vladimir Putin să recurgă la utilizarea unei arme nucleare tactice sau de mică putere:

Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a liderilor ruși, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum, din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trece cu vederea amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau de mică putere.

Șeful CIA mai spune că, pe fondul acestei mari îngrijorări, președintele american Joe Biden este foarte preocupat de evitarea unui al treilea război mondial:

Președintele Biden e preocupat de evitarea unui prag în care, știți, conflictul nuclear devine posibil. 

Rusia: SUA militarizează iresponsabil Ucraina. Vor exista consecințe

Asta în timp ce Rusia amenință că vor exista „consecințe imprevizibile” dacă americanii vor continua să livreze armament Ucrainei. este un avertisment trimis administrației de la Washington printr-o notă diplomatică publicată de Washington Post:

Facem apel la Statele Unite și la aliații lor să oprească militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care implică consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională.

Documentul poartă numele  „Cu privire la îngrijorarea Rusiei în legătură cu furnizarea masivă de arme și echipamente militare regimului de la Kiev” și a fost trimis Departamentului de Stat de către Ambasada Rusiei la Washington.

Rusia acuză aliații că au încălcat „principiile stricte” privind transferul de arme în zonele de conflict și că au ignorat „amenințarea ca armele de înaltă precizie să cadă în mâinile naționaliștilor radicali, extremiștilor și bandelor din Ucraina”. Rusia mai acuză țările NATO că fac presiuni asupra Ucrainei pentru a „refuza” să negocieze cu Rusia

 

Cookies