Chitaristul american Al Di Meola a făcut infarct la concertul de jazz de la București, la Arenele Romane. E internat la Bagdasar-Arseni

28 sept. 2023
293 Afișari
Chitaristul american Al Di Meola a făcut infarct la concertul de jazz de la București, la Arenele Romane. E internat la Bagdasar-Arseni
Chitaristul american Al Di Meola a făcut infarct la concertul de jazz de la București, la Arenele Romane. E internat la Bagdasar-Arseni | Sursa foto: Al Di Meola/Facebook

Celebrul chitarist american Al Di Meola a suferit un infarct la concertul de jazz de seară de la București. Cânta la Arenele Romane când i s-a făcut rău.

Potrivit unor surse Digi24, chitaristul a fost dus de urgență la spital undeva pe la miezul nopții

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni a confirmat, pentru agenția Agerpres, că artisul a fost internat la clinica pe care o reprezintă:

Confirm faptul că Al Di Meola este internat de aseară la cardiologie pe garda de STEMI, stabil în momentul de faţă.

Medicii de la București  i-au pus lui Al Di Meola patru stenturi.

Al Di Meola, „magicianul cu chitara”

S-a născut pe 22 iulie 1954, în Jersey City. Este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. E considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin ca tehnică și cu Carlos Santana ca sursă de inspirație.

A cântat în trupa Chick Corea în anii de studenție. A câștigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll. Criticii muzicali menționează că puțini dintre chitariștii lumii au revoluționat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola. A cântat în orchestră cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin și Paco de Lucia. 

Câteva dintre albumele sale sunt cosiderate culmi ale stilului foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americană și spaniolă. E vorba despre  „Elegant Gipsy”(1971), „Casino” (1978), „Splendido Hotel” (1980).

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies