Vioara de 3 milioane lei din Parcul Colţea a rămas fără coarde GALERIE FOTO

de:
22 apr. 2011
13 Afișari
Vioara de 3 milioane lei din Parcul Colţea a rămas fără coarde GALERIE FOTO

Parcul Colţea a fost trecut din administratea ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti) în grija Consiliului Local Sector 3 în vara anului 2009. La acea dată, arhitectul şef al administraţiei Sectorului 3 – Ștefan Dumitraşcu, motiva că transferul a fost făcut pentru că „s-a constatat că Parcul Colţea nu era administrat corespunzător de către ALPAB, nu era îngrijit şi nici întreţinut. Sistemul de irigaţii şi fântâna nu funcţionau”, spunea acesta.

După aproape doi ani de când o „întreţine”, nici primăria condusă de democrat liberalul Liviu Negoiţă nu se poate lăuda cu un aspect mai plăcut al fântânii arteziene întrucât aceasta a fost lăsată în paragină: unele coarde ale viorii au fost smulse, cuva fântânii umplută cu bolovani, iar sistemul de irigaţii nu s-a mai pus în funcţiune.

Toate acestea se întâmplă în ciuda faptului că edilul Negoiţă declara, printr-un comunicat de presă, că speră ca „amenajarea Parcului Colţea să primească în timp din partea cetăţenilor Bucureştiului valoarea şi simbolul  pe care le merită această oază în inima Capitalei, să devină un necesar loc de reper în mijlocul aglomeratei zone ultracentrale”.

„Abia ne-am apucat de renovat. Durează o lună, poate chiar două până terminâm. O să înlocuim tot, tot, tot ce este stricat, inclusiv pavelele de gresie care au sărit”, a precizat unul dintre cei patru muncitori pe care reporterii B365.ro i-au găsit joi dimineaţă la lucru.

Contactată în repetate rânduri pentru a preciza la cât se ridică noile costuri de reabilitare ale fântânii arteziene, şefa biroului de presă al Primăriei Sectorului 3 – Florentina Gheorghe nu a răspuns la telefon.

În Parcul Colţea s-au refăcut instalaţiile şi traseele sistemului de irigaţii, precum şi pompele fântânii centrale în anul 2009. Tot atunci au fost schimbate plăcile sparte ale pavajului şi cuvei fântânii, precum şi de pe treptelor dinspre staţia de metrou Universitate, iar în zonele verzi s-au plantat rulouri cu gazon. În centrul fântânii arteziene a fost amplasată lucrarea de artă „Sufletul Viorii” aparţinând artistei Domenica Regazzoni, turnată în bronz de artistul Ion Bolbocea. Statuia sub formă de chitară cântăreşte aproximativ 7 tone şi are o înălţime de 5,2 metri. Pentru această lucrare, Primăria Sectorului 3 a plătit suma de 3 milioane de lei.

Cookies