Chiriile la birourile din Bucureşti, printre cele mai mici din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

de:
29 ian. 2013
0 Afișari
Chiriile la birourile din Bucureşti, printre cele mai mici din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Chiria medie la birourile din Bucureşti s-a redus în 2013 cu 5,13%, în timp ce nivelul costurilor de închiriere la spaţiile industriale şi de retail au consemnat o stagnare, evoluţie care menţine Bucureştiul printre cele mai ieftine oraşe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit Mediafax, citat de Realitatea.net.

Cel mai nou studiu al CBRE, care analizează evoluţia chiriilor şi a randamentelor investiţiilor pe piaţa imobiliară din EMEA, arată că în Capitală chiria medie la spaţiile de birouri era la finele anului trecut de 18,5 euro/mp/lună. Spaţiile de retail în centrele comerciale se închiriau în medie cu 50 de euro/mp/lună, iar parcurile industriale cu 4,1 euro/mp/lună. Cu asemenea chirii la birouri, Bucureştiul se află pe locul 12 din cele 53 de pieţe luate în considerare în studiul CBRE, niveluri mai mici sau egale ale chiriei la birouri fiind consemnate printre altele în Lille (16,7 euro/mp/lună), Rotherdam (17,5 euro/mp/lună), Haga (17,5 euro/mp/lună), Lisabona (18,5 euro/mp/lună), Barcelona (17,75 euro/mp/lună).

La nivelul întregii regiuni EMEA, în West End din Londra se înregistrează cele mai mari chirii (102 euro/mp/lună), aceasta fiind urmată de Moscova cu 76 euro/mp/lună şi Paris (69,1 euro/mp/lună).

În funcţie de chiria spaţiilor de retail din EMEA, Bucureştiul se situează pe locul 5 din 49 de pieţe, după Zagreb, Porto, Belgrad şi Abu Dabi. Şi pe acest segment cartierul londonez West End se află pe prima poziţie, cu cele mai mari chirii, care se situează la 766 euro/mp/lună. Paris, Zurich şi Milano sunt pe următoarele poziţii.

Pe piaţa spaţiilor industriale din cele 43 de localităţi analizate de CBRE, Bucureştiul se plasează, de asemenea, pe poziţia 5 după Bruxelles, Atena, Varşovia şi Lisabona.

Cookies