ARHIVA B365

Chiriile din sudul Capitalei, cu 70% mai mici decât cele din nord

Ferentari, Giurgiu şi Berceni sunt trei cartiere în care de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media întregului oraş. Discrepanţa este însă și mai mare în raport cu cartierele din nordul oraşului, precum Băneasa, Herăstrău sau Floreasca.

Dacă în cartierul Ferentari o garsonieră este dată spre închiriere cu 115 euro, în Herăstrău, pentru acelaşi tip de locuinţă, un proprietar solicită o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, chiria medie solicitata de catre proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, in timp ce o chirie pentru o locuinta cu 2 camere este de 381 de euro pe luna in Floreasca, 449 de euro pe luna in Baneasa si 656 de euro in Herastrau.

Diferenta este si mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. In timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe luna pentru a inchiria o locuinta cu 3 camere, o persoana care inchirieaza o locuinta cu 3 camere in Herastrau vrea o renta lunara de 1.077 de euro.

In ceea ce priveste piata inchirierilor la nivelul intregii Capitale, luna iulie 2013 a adus pentru Bucuresti chirii mai mici decat in 2012, pe segmentul locuintelor 4 camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru un apartament cu 4 camere a ajuns in iulie la 632 euro pe luna, in scadere cu 5% fata de acelasi interval al anului trecut. In schimb, in luna iulie chiriile pentru garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere au ramas la acelasi nivel ca in iulie 2012. Chiria medie solicitata pentru o garsoniera este de 225 de euro pe luna, in timp ce un proprietar al unui apartament cu 2 camere vrea o chirie de 320 de euro pe luna. In ultima luna chiria medie pentru un apartament cu 3 camere a crescut cu 1%, ajungand la 425 de euro pe luna.

In ciuda plecarii studentilor din Bucuresti, chiriile garsonierelor si a apartamentelor cu 2 camere nu s-au ieftinit, din contra s-a umajorat cu aproape 1%, respectiv 3%, faţă de luna iunie a acestui an.

In luna iulie a acestui an, pe piata chiriilor s-au inregistrat 2.883 de oferte noi, ceea ce reprezinta o crestere de 14,7% fata de aceeasi perioada din 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere – 1.200 de oferte. Tot in luna iulie, circa 1.051 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 514. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost decat de 118 de unitati, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de Anunturiparticulari.ro.

„De-a lungul unui an piata inchirierilor nu inregistreaza fluctuatii majore, doar in toamna acest sector este animat de venirea studentilor in marile centre universitare. La randul lor, proprietarii asteapta lunile august si septembrie deoarece acesta este momentul propice majorarii chiriilor cu cateva procente. Totusi, in ultimii ani nici macar astfel de conjuncturi de ordin social (cum este inceputul anului universitar) nu au reusit sa aduca cresteri semnificative ale chiriilor. Intr-o piata relativ stabila, evolutia chiriilor nu va inregistra fluctuatii majore”, spun reprezentanţii portalului AnunţuriParticulari.ro, în comunicatul remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button