Chiria magazinelor din penitenciare, mai mare decât chiria din centrul Capitalei

de:
06 dec. 2015
0 Afișari
Chiria magazinelor din penitenciare, mai mare decât chiria din centrul Capitalei

Pentru magazinul din Penitenciarul Rahova, chiria depăşeşte 19.000 de euro, iar la Jilava, ajunge la aproape 6.000 de euro, informează mediafax.ro.

Pe primul loc în topul chiriilor pentru magazinele din închisoare se situează, detaşat, Penitenciarul Rahova. SC Nelu&Rodica SRL, firma care a câştigat licitaţia pentru spaţiul comercial din penitenciar, plăteşte lunar o chirie de 442 de euro pe metru pătrat, potrivit unui răspuns al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), la solicitarea MEDIAFAX.

Astfel, pentru cei 44 de metri pătraţi ai magazinului, firma plăteşte 19.448 de euro pe lună. De asemenea, SC Nelu&Rodica SRL mai plăteşte aproximativ 1.500 de euro pentru un spaţiu de 34 de metri pătraţi pe care îl foloseşte ca depozit.

Magazinul din Penitenciarul Rahova deserveşte şi Penitenciarul Spital Rahova.

Astfel, SC Nelu&Rodica SRL are asiguraţi peste 1.402 „clienţi” – deţinuţi în Penitenciarul Bucureşti Rahova, la care se adaugă 73 de persoane încarcerate în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova, conform datelor afişate, în 3 decembrie, pe site-urile unităţilor.

La Penitenciarul Bucureşti Jilava, SC Zodia Prod Com SRL, firma care a câştigat, în octombrie 2014, licitaţia pentru spaţiul comercial din unitatea de detenţie, plăteşte pentru fiecare din cei 46,44 metri pătraţi 126 de euro pe lună. Astfel, reprezentanţii societăţii dau 5.851 de euro pe lună. Aceeaşi societate plătea, la sfârşitul anului 2013, câte 120 de euro pe lună pe metru pătrat pentru magazinul din închisoarea din Bucureşti. În Penitenciarul Bucureşti Jilava erau încarceraţi, în 3 decembrie, 1.364 de deţinuţi, potrivit site-ului unităţii.

Pentru spaţiul comercial din Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, SC Best Top Prosper SRL plăteşte lunar o chirie de 4.186 de lei, respectiv aproximativ 950 de euro. Practic, firma achită câte 200,78 de lei pentru fiecare dintre cei 20,85 metri pătraţi.

Cookies