Chipul lui Mihai Viteazul se integrează în expoziția permanentă „Timpul Orașului”, prezentată la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti

11 feb. 2021
98 Afișari
Chipul lui Mihai Viteazul se integrează în expoziția permanentă „Timpul Orașului”, prezentată la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti

Reconstrucția tridimensională a capului voievodului Mihai Viteazul se integrează, începând de miercuri, în expoziţia permanentă "Timpul Oraşului", prezentată la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București.

Totodată, toate informaţiile despre procedura şi etapele reconstituirii pot fi descoperite într-o prezentare mult mai potrivită contextului istoric şi muzeal oferit de noua expunere.

„De astăzi, reconstrucția tridimensională a capului voievodului Mihai Viteazul se integrează, la Palatul Șuțu – Muzeul Municipiului București, în timpul orașului nostru. Începând din 2017, vizitatorii au putut vedea chipul, reconstruit cu cea mai mare acuratețe prin utilizarea datelor științifice și tehnice de ultimă generație, în expoziția temporară “Fizionomii unificatoare >. Povestea unui proiect de țară”. Apoi, în 2019, a fost expus în expoziția tematică – “Restaurare bunuri culturale mobile pe suport papetar” – alături de un document rar, realizat pe pergament, datat 1593-1594, din Colecția de documente a MMB. De astăzi însă, chipul lui Mihai Viteazul se integrează în expoziția permanentă “Timpul Orașului” București. Este mult mai vizibil, iar toate informațiile despre procedura și etapele reconstituirii pot fi aflate într-o prezentare mult mai potrivită contextului istoric și muzeal oferit de noua expunere”, se arată în mesajul publicat pe pagina de socializare a MMB.

Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă publicului şi un film documentar despre laborioasa procedură de reconstrucţie facială.

Sursă foto: Facebook/ Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Cookies