BAZAR

Care sunt chipsurile care te îngraşă cel mai puţin

Greii din piaţa chipsurilor de la nivel local se bat pe primele locuri din top 5 produse cu cele mai puţine calorii pe suta de grame. Cercetarea făcută de ANPCPPS a scos la iveală faptul că sortimentele de chipsuri care se vând în magazine concurează cu ciocolata în funcţie de numărul de calorii.

Ronţănelele din cartofi cu gust de pui fabricate de Star Foods ocupă ultima poziţie din top 5 chipsuri cu cele mai puţine calorii, având 490 kcal la suta de grame.

Tortilla Chips Original Salted, snacks-urile sărate din porumb, produse de Intersnack România, sub brand-ul Chio, se află pe locul patru în topul chips-urilor cu cea mai mică valoare energetică, având 476 kcal/100 g.

La o diferenţă foarte mică de acest sortiment se află Tortilla Chips Hot Chilli, snacks-urile din porumb cu gust de chilli, fabricate de Intersnack România, care au 474 kcal/100 g.

Locul secund al clasamentului este ocupat de sortimentul Lays cu sare, produs de Star Foods, care are 450 calorii la suta de grame.

Prima poziţie în topul chipsurilor cu cele mai puţine calorii, cu 400 kcal/100 g, se află Lays ierburi mediteraneene, realizate din cartofi şi cu gust de ierburi mediteraneene, din portofoliul Star Foods.

Topul chipsurilor cu cele mai multe calorii

Conform studiului ANPCPPS, pe ultima poziţie în top 5 chipsuri cu cele mai multe calorii se află sortimentul Soltino Craker, chipsuri sărate din cartofi, distribuite de Kaufland România, care are 533 kcal/100 g.

Penultima poziţie a topului chipsurilor cu cea mai mare valoare energetică este ocupată de sortimentele Chio şi Lays cu sare şi Crusti Croc, chipsuri de cartofi cu sare, produse de Lidl Stiftung & Co Kg, care au 537 kcal/100g, fiecare.

Ultima poziţie a podiumului este ocupată de Chio Exxtra Chips, realizaţi din cartofi feliaţi, prăjiţi, cu gust de smântână şi ierburi mediteraneene, Chio Chips Roasted Chicken, făcuţi din cartofi feliaţi, prăjiţi, cu gust de pui, Chio Chips Bacon, făcuţi din cartofi prăjiţi feliaţi, cu gust de bacon, Chip Chips Caşcaval, făcuţi din cartofi feliaţi, prăjiţi, cu gust de caşcaval, Chio Chips Paprica, realizaţi din cartofi feliaţi, prăjiţi, cu gust de boia de ardei, Chio Chips cu gust smântână şi ceapă şi Lays Crocant cu sare, care au, fiecare, 538 kcal/100 g.

Locul doi în top este ocupat de Chio Exxtra Chips cu sare de mare, care au o valoare energetică de 546 kcal/100 g.

Liderii în topul chipsurilor cu cele mai multe calorii sunt sortimentele Soltino cu gust de şuncă, sare, ceapă şi smântână sau ardei, distribuite de Kaufland România, care au, fiecare, 578 kcal/100g.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button