Chipsuri periculoase, retrase din magazinele Mega Image din București și din țară. ANSVSA sfătuiește clienții să nu consume produsul

07 feb. 2023
9229 Afișari
Chipsuri periculoase, retrase din magazinele Mega Image din București și din țară. ANSVSA sfătuiește clienții să nu consume produsul
Chipsuri periculoase, retrase din magazinele Mega Image din București și din țară. ANSVSA sfătuiește clienții să nu consume produsul | Sursă foto: FreePik.com

ANSVSA a anunțat că Mega Image retrage de la vânzare un lot de chipsuri periculoase pentru consumatori. Rechemarea a fost inițiată de către furnizorul produsului. Persoanele ce au cumpărat chipsurile sunt rugate să nu le mănânce.

Chipsuri ce conțin cantități mari de acrilamidă, retrase din Mega Image

Mega Image a informat, prin intermediul unui comunicat transmis de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), că un lot de chipsuri urmează să fie retras de la vânzare și rechemat de la clienți.

Motivul pentru care produsul este scos de la vânzare este că acesta are un conținut ridicat de acrilamidă. Rechemarea a fost făcută la solicitarea furnizorului, anunță Mega Image.

Detaliile produsul sunt următoarele:

  • Nume produs pe etichetă: TERRA CHIPS STRIPES&BLUES,
  • Gramaj : 110 grame,
  • Număr lot: 228 A3,
  • Termen de valabilitate: 29/03/2023.
Chipsuri retrase din Mega Image
Chipsuri retrase din Mega Image | Sursă foto: ANSVSA

Ce este acrilamida

Acrilamida este o substanță mutagena, neurotoxica și puternic oxidantă. Aceasta este rezultată în urma degradării amidonului sau a altor poliglucide ce sunt expuse la temperaturi mari (peste 120 grade Celsius), conform MedLife.ro.

Aceasta se regăsește în alimentele bogate în amidon atunci când sunt coapte sau prăjite. Eliminarea completă a substanței din alimentație nu este posibilă și nici nu este necesară, însă medicii recomandă ca aceasta să fie consumată în cantități cât mai mici posibil.

Studiile asupra aceste substanțe au descoperit că, dacă este consumată în cantități mari, poate fi dăunătoare pentru oameni.

Clienții sunt sfătuiți să nu consume produsul

Persoanele ce au cumpărat aceste produse sunt rugate să le distrugă sau să le returneze în magazinul de unde au fost achiziționate. Pentru returnare și primirea banilor este necesară prezentarea bonului fiscal. Chipsurile pot fi returnate până în data de 17 martie 2023.

Mega Image le-a transmis scuze clienților ce au achiziționat chipsurile retrase de la vânzare.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre.

Produsul a fost vândut în mai multe magazine din București, Ilfov, Cluj și Timiș. Lista completă a magazinelor unde au fost distribuite și comercializate chipsurile Terra Chips Stripes & Blues 110G poate fi consultată accesând ACEST link.

Cookies