Chioșcurile neautorizate din Sectorul 2, desființate de Poliția Locală. „Toate construcțiile edificate ilegal vor fi îndepărtate de pe domeniul public”

07 sept. 2022
830 Afișari
Chioșcurile neautorizate din Sectorul 2, desființate de Poliția Locală. „Toate construcțiile edificate ilegal vor fi îndepărtate de pe domeniul public”
Chioșcurile neautorizate din Sectorul 2, desființate de Poliția Locală. „Toate construcțiile edificate ilegal vor fi îndepărtate de pe domeniul public” Sursă foto: Facebook-Poliția Locală Sector 2

Poliția Locală a Sectorului 2 a anunțat că de la începutul acestei săptămâni au fost duse la îndeplinire două dispoziții de desființare pentru chioșcurile neautorizate. Acestea au fost emise de către Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Chioșcurile neautorizate din Sectorul 2, desființate de Poliția Locală

Cele două dispoziții de desființare au fost emise pentru chioșcuri de presă-carte ce erau amplasate pe domeniul public, însă nu aveau autorizațiile necesare.

Astfel, cu sprijinul echipelor din cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 au fost puse în aplicare cele două dispoziții de desființare. Aceste acțiuni sunt efectuate pentru a elibera spațiul public ce este ocupat în mod ilegal.

Ținem să știți că toate construcțiile edificate ilegal vor fi îndepărtate de pe domeniul public. Una câte una, a transmis Poliția Locală Sector 2.

Unde erau amplasate chioșcurile respective

Poliția Locală a Sectorului 2 a transmis și locurile unde se aflau cele două chioșcuri ce au fost desființate.

Primul chioșc era amplasat pe trotuarul aflat în dreptul imobilului din Șoseaua Mihai Bravu numărul 196. 

După cum a informat Poliția Locală, acesta a fost ridicat deoarece fusese amplasat fără a avea autorizație de construcție. De asemenea, cu toate că anterior desființării a fost comunicată o somație, prevederile și termenele (72 de ore) specificate în aceasta nu au fost respectate.

Cel de-al doilea chioșc era amplasat la intersecția dintre Șoseaua Mihai Bravu și strada Medic Constantin Zlătescu.

Cu toate că pentru acesta fusese emisă o autorizație de funcționare în anul 2005, respectivul chioșc era nefuncțional de foarte multă vreme. Din acest motiv și pentru ca era neîntreținut, autoritățile au desființat construcția.

Autoritățile au transmis proprietarului o somație, anterior desființării, care îl obliga pe acesta să remedieze situația. Cu toate astea, termenul de 72 de ore nu a fost respectat nici în această situație.

Cookies