Chioşcurile ilegale din Sectorul 4 vor fi demolate

de:
30 mart. 2011
8 Afișari
Chioşcurile ilegale din Sectorul 4 vor fi demolate

După cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, costurile aferente demolărilor vor fi imputate proprietarilor de tonete amplasate ilegal pe domeniul public. Primăria Sectorului 4 a anunţat că, în total, intenţionează să fie dărâme 42 de construcţii provizorii de tip chioşc.

„Aceşti agenţi economici aflaţi în ilegalitate au văduvit bugetul local al Sectorului 4, sustrăgându-se de la plata taxelor de ocupare a domeniului public, fără a mai discuta de aroganţa cu care au încercat să îi sfideze pe inspectorii aflaţi în control, refuzând să prezinte documentele sau neprezentându-se la sediul Instituţiei, pentru a demara demersuri de intrare în legalitate”, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone care a adăugat că acţiunile de verificare vor continua şi în perioada următoare.

Potrivit datelor statistice centralizate de administraţia locală, pe raza Sectorului 4, aproape o treime dintre comercianţii de la chioşcuri funcţionează fără autorizaţie, iar 33% au autorizaţia de funcţionare expirată.

„De asemenea, unii dintre agenţii economici şi-au încetat activitatea sau au închiriat punctele de lucru altor proprietari, care nu s-au mai prezentat la Primăria Sectorului 4 pentru a întocmi documentaţia necesară schimbării proprietarilor. În consecinţă, proprietarii chioşcurilor au fost somaţi prin afişarea la punctele de lucru ca, în termen de 72 de ore, să treacă la dezafectarea respectivelor construcţii, în care îşi desfăşurau activitatea fără întrunirea condiţiilor legale”,  au explicat oficialii Primăriei Sectorului 4.

Acţiunea de inventariere a construcţiilor amplasate pe domeniul public a fost demarată de Direcţia Inspecţie şi Control şi Compartimentul Corpului de Control al Primarului în luna februarie 2011.

Cookies