Chinezii se apucă de autostrada suspendată a lui Oprescu în octombrie. VEZI PE UNDE TRECE

de:
09 mart. 2011
0 Afișari
Chinezii se apucă de autostrada suspendată a lui Oprescu în octombrie. VEZI PE UNDE TRECE

În vizita sa la Beijing, primarul Sorin Oprescu a semnat un memorandum cu compania Shanghai Group, pentru realizarea unui Parteneriat Public Privat, în care să fie construită aşa-zisa autostradă suspendată, devenită acum drum expres – inelul median al oraşului Bucureşti.

Chinezii vor veni încă de luna aceasta la Bucureşti, pentru discuţii, care vor dura trei luni. Lucrările vor începe până la sfârşitul acestui an, urmând ca primul tronson, cu o lungime de 16 kilometri, să fie gata într-un an şi jumătate. Acest prim tronson se va întinde de la Șoseaua Petricani până la Șoseaua Chitila, în dreptul Podului Constanţa, intersectându-se cu bulevardul Autogării şi DN1.

Shanghai Group a construit unele din cele mai impresionante lucrări de infrastructură din China, cum ar fi Podul peste Marea Chinei de Est (unul din cele 3 cele mai lungi poduri din lume), Centrul Financiar Shanghai World, dar şi Centrul Baltic Pearl, la St. Petersburg (vezi galerie foto).

Autostrada ar urma să coste între 700 şi 800 de milioane de euro, a anunţat primarul Sorin Oprescu. Inelul median al Capitalei va avea porţiuni suspendate, segmente la nivelul solului, dar şi porţiuni subterane.

Primarul general al Capitalei a mai spus că Shanghai Group este interesat şi de portul 1 Decembrie de pe viitorul canal Bucureşti-Dunăre.

Printr-un amendament adus la bugetul Capitalei, Consilierii Generali PDL au tăiat 66%din fondurile alocate autostrăzii suspendate, în 2011. Totuşi, Oprescu a anunţat că va ataca în instanţă acest amendament.

Spitalele din Bucureşti vor fi dotate cu aparate medicale produse în China

Aflat la Beijing, primarul general, Sorin Oprescu, a discutat şi despre posibilitatea achiziţionării de aparate medicale chineze. „Sunt aparate care au o durată de viaţă de 3-4 ani. Nu e vorba de aparate complexe, ci de aparate uzuale pentru analize”, a precizat edilul şef.

În deplasarea sa în China, a mai spus primarul general, au fost stabilite acorduri pentru investiţii în valoare totală de 7-8 miliarde euro, care vizează proiecte de infrastructură, realizarea inelului median al Capitalei şi dotarea spitalelor bucureştene.

Cookies