Chiliman verifică persoanele care au adoptat câini de la adăpostul din Sectorul 1.Se dau amenzi mari

de:
06 sept. 2013
0 Afișari
Chiliman verifică persoanele care au adoptat câini de la adăpostul din Sectorul 1.Se dau amenzi mari

Persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, situat în Bucureşti, Şos. Odăi nr.3 – 5, Sector 1 riscă amenzi de 2500 lei dacă se constată că animalul luat în adopţie nu se află la adresa de domiciliu.
Potrivit unei Hotarari a Consiliului local al Sectorului 1, adoptată în sedinţă extraordinară, vineri, 06 septembrie 2013, a fost majorat cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice, la 2500 de lei, care au luat câini în adopţie şi, ulterior, i-au lăsat pe stradă.
De asemenea, constituie contravenţie, „neanunţarea in termen de 5 zile, la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falșilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea”, susţine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, într-un comunicat remis B365.RO.

Primarul Sectorului 1 a dispus verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1. În urma controalelor efectuate de către Poliţia Animalelor la domiciliul sau sediul persoanelor care au luat câini spre adoptie, în peste 90% din cazuri, s-a constatat că animalele adoptate erau la adresa de domiciliu, iar în cazul celorlalte 10 procente s-au aplicat amenzile prevăzute de lege, informează administraţia locală.

În anul 2008, Primăria Sectorului 1 a înfiinţat Poliţia Animalelor, prima instituţie de acest gen creată de o autoritate locală din România. Administraţia locală a sectorului 1 a inaugurat la începutul anului 2009 Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, fiind prima și singura primărie de sector care a construit un adăpost pentru adunarea câinilor fără stăpân. Adăpostul are în prezent o capacitate de 1000 de locuri, depășind în capacitate pe cel al Primăriei Generale.
Din cei aproximativ 6000 de câini comunitari strânși de pe străzi de Poliția Animalelor, în ultimii cinci ani, doar aproximativ 1000 au fost adoptaţi.

Cookies