ARHIVA B365

Chiliman „unifică dreapta”: IRL, PNŢCD şi FC au avut o primă întâlnire

„A fost o întâlnire în care, evident, pentru mine a fost prima întâlnire, în care am discutat şi de necesitatea unificării dreptei în jurul unor valori, în jurul unor principii, în aşa fel încât lucrul ăsta să se facă trecând peste interese, orgolii personale şi multe alte asemenea, care de fapt să împiedice unificarea dreptei şi am convenit să ne întâlnim şi în perioada următoare pentru a discuta aceste lucruri în continuare”, a declarat Chiliman.

Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

Primarul Sectorului 1 a susţinut că întâlnirea a fost prilejuită de aniversarea a 99 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, având loc la sediul PNŢCD.

Chiliman a fost întrebat ce înseamnă unificarea dreptei, dacă este vorba despre un pol de dreapta. Primarul a răspuns că este vorba de un „parteneriat pe termen lung’, pentru care a găsit o deschidere atât din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu şi a lui Aurelian Pavelescu.

El a fost întrebat dacă demersul presupune construirea unei alianţe politice. „Nu discutăm acum prin ce metode se ajunge la lucrul ăsta, trebuie întâi să stabilim că această unificare trebuie făcută în jurul unor valori şi a unor principii şi nu în jurul unor persoane şi nu cred că acuma trebuie să discutăm practic cum se face lucrul ăsta”, a replicat Chiliman.

Primarul a menţionat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu a luat parte la discuţii, deoarece acesta a suferit un deces în familie.

Chiliman a afirmat că discuţiile între IRL, PNŢCD şi FC vor continua în cursul următoarelor săptămâni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button