Chiliman, somat să predea etnobotanicele confiscate

de:
06 dec. 2010
0 Afișari
Chiliman, somat să predea etnobotanicele confiscate

Marin Iulian a spus că a înaintat deja o cerere încă de acum o săptămână pentru ca produsele să fie depuse, dar edilul nu a dat niciun răspuns, relatează Agerpres.

„Aşteptăm un răspuns de la Poliţia Sectorului 1 şi, dacă nu primim, vom propune procurorilor DIICOT să înceapă cercetările în acest caz”, a spus şeful brigăzii Antidrog.

Prefectul Capitalei a arătat cu această ocazie că la nivelul Sectorului 1 a fost adoptată deja o hotărâre de Consiliu local (29 noiembrie) în care comercializarea substanţelor etnobotanice nu este bine reglementată. Potrivit hotărârii consilierilor locali din Sectorul 1, „magazinele de vise” sunt interzise pe o distanţă de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, spitale, dar se cere prin autorizaţia de funcţionare ca proprietarii acestora să declare pe propria răspundere că vând substanţe etnobotanice.

În opinia prefectului, acest tip de hotărâre la nivel local nu stopează fenomenul şi nu rezolvă problema consumului de substanţe etnobotanice, din contră, îl legalizează.

Mihai Atănăsoaei a atras atenţia că măsurile care trebui luate la nivelul Consiliilor locale trebuie adoptate cu atenţie, pentru ca ele să nu fie atacabile în instanţă şi ca munca autorităţilor statului să nu cadă în derizoriu.

Acesta a spus că, la nivelul Bucureştiului, mai sunt adoptate hotărâri de Consiliu Local, în sectoarele 2 şi 6, unde activitatea magazinelor etnobotanice nu este clar reglementată şi sancţionată, ci doar se precizează că nu au voie să existe la distanţe mai mici de 1.000 de metri de unităţile de învăţământ, spitale ş.a.

Prefectul Mihai Atănăsoaei consideră că primarii de sector, prin Corpul de Control pe care îl au, pot verifica dacă magazinele de vise funcţionează pe baza autorizaţiilor de funcţionare emise şi fără a exista o hotărâre de Consiliu local în acest sens. El spune că hotărârea CGMB ar fi o soluţie salvatoare pentru a stopa acest fenomen al consumului de droguri prin aceste magazine, deoarece municipalitatea are mai multe atribuţii, poate da sancţiuni, poate interzice activitatea.

Cookies