Chiliman refuză orice funcție în conducerea PNL

de:
07 mart. 2013
0 afișări
Chiliman refuză orice funcție în conducerea PNL

Iată mai jos conținutul scrisorii lui Andrei Chiliman, în care acesta acuză actuala organizare a partidului de impunerea unor norme antidemocratice, în forma transmisă redacției: 

„D-le preşedinte, d-le secretar general,
Vă rog să luaţi act, prin prezenta, de refuzul meu de a face parte din orice structură de conducere a PNL rezultată în urma congresului din 22-23 februarie. Refuz, pe această cale, să beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central, calitate conferită de noul statut al partidului în virtutea funcţiei de primar al Sectorului 1.
Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se întemeiază pe convingerea mea fermă că, în PNL şi în orice partid care se pretinde liber şi democratic, nu trebuie să existe funcţii „de drept”, cu excepţia celor onorifice. Rămân fidel principiului că meritocraţia şi concurenţa trebuie să prevaleze în faţa arbitrariului şi a bunului-plac în Partidul Naţional Liberal. Pe baza acestor principii, calific statutul PNL, votat de recentul congres, drept o banală înşiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totală a partidului obiectivului politic al unui singur pm.

Pe aceste considerente, vă rog să scoateţi numele meu din lista membrilor Biroului Permanent Central al Partidului Naţional Liberal. Vă atrag atenţia că „membru de drept” nu poate însemna „membru din obligaţie”, astfel încât un eventual refuz din partea dumneavoastră de a da curs solicitării mele îl voi considera un abuz şi îl voi trata ca atare.”

Cookies