LA MINE-N CARTIER

Chiliman plăteşte şi pentru treaba care nu se face

Operaţiunile pe care le solicită ADP Sector 1 de la o firmă privată, căreia să îi plătească suma de 200.000 de lei până la finalul acestui an, sunt absolut banale: curăţarea de frunze şi de praf a câtorva echipamente.

Conform caietului de sarcini publicat pe SEAP pentru achiziţionarea serviciilor de reparaţii sisteme de irigaţii şi fântâni arteziene, pe lista „principalelor componente ale sistemului automat de irigat şi operaţiunile de reparaţii şi întreţinere ce trebuiesc efectuate” se află:

– controleri care funcţionează pe baterii, în cazul cărora întreţinerea constă în înlocuirea acumulatorilor o singură dată pe an;

– un senzor de ploaie a cărui întreţinere presupune doar curăţirea lui de praf şi frunze o singură dată pe lună

– electrovane care trebuie curăţate lunar de diverse impurităţi

– aspersoare rotative şi nerotative cărora le trebuie verificat, săptămânal, unghiul de stropire

Pe aceeaşi listă sunt trecute însă şi alte tipuri de echipamente ale sistemului automat de irigaţii, precum accesorii antivandalism, supape automate de golire, legături speciale aspersoare, cămine de vizitare, conectori electrici impermeabili, filtre şi robineţi, fitinguri şi ţevi de apă cărora le sunt descrise caracteristicile tehnice însă nu se precizează nimic despre o eventuală manoperă asupra lor. „Nu necesită operaţiuni de întreţinere”, scrie în dreptul fiecăruia din cele şapte componente enumerate mai sus, dar cuprinse totuşi în caietul de sarcini referitor la suma de plată.

În urmă cu aproximativ o lună, un cititor B365.ro atrăgea atenţia asupra faptului că, pe o porţiune de 50 de metri cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle, cele şase aspersoare montate pe aliniamentul stradal udau toţi pietonii care treceau prin zonă. Nu scăpau însă de jetul gratuit de apă nici şoferii şi nici bicicliştii, scria revoltat cititorul Andrei.

În cazul fântânilor arteziene, firma care va câştiga licitaţia se va ocupa de curăţirea şi spălarea bazinelor, a filtrelor, duzelor şi sifoanelor de prea-plin, de verificarea panourilor de comandă şi va repara şi va reface hidroizolaţia bazinelor. Totodată, societatea va fi responsabilă de înlocuirea becurilor şi a ledurilor stricate ale sistemului de iluminat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button