ARHIVA B365

Chiliman o acuză pe Udrea că schimbă administrarea Capitalei pe şest, fără să ţină cont de referendum

Preşedintele PNL Bucureşti a susţinut toate aceste acuzaţii în cadrul unei declaraţii de presă, fără a permite jurnaliştilor întrebări pe această temă. „Pot dovedi astăzi că Partidul Democrat se teme ca dracul de tămâie de verdictul bucureştenilor asupra unei legi ticăloase care poate fi calificată foarte simplu ca tentativă de jaf a banului public, executată cu mâna legislativului….Zilele trecute, slugile Elenei Udrea din Parlament au depus la comisia pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor o serie de amendamente la Legea 215 privind administraţia publică locală, amendamente care constituie de fapt esenţa aşa zisei Legi a Capitalei”, a declarat Andrei Chiliman, preşedintele PNL Bucureşti.

Conform sursei citate, amendamentele respective cuprind eliminarea primarilor de sector aleşi şi a consiliilor locale alese de la nivelul sectoarelor şi înlocuirea cu nişte viceprimari de sector desemnaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). De asemenea,  amendamentele ar cuprinde centralizarea tuturor atribuţiilor doar la nivelul CGMB şi instituirea unui singur buget centralizat, controlat de CGMB. „Ce urmăreşte Partidul Democrat prin această lege este limpede pentru orice om de bun simţ şi anume asigurarea accesului la întrega resursă financiară a Municipiului Bucureşti, a Elenei Udrea şi a găştii politico mafiote din jurul Elenei Udrea prin concentrarea deciziei administrative la nivelul CGMB, subordonarea întregului aparat administrativ din Bucureşti intereselor economice ale acestei găşti politico mafiote. Și nu în ultimul rând, Partidul Democrat urmăreşte fraudarea alegerilor locale din 2012 şi deturnarea rezultatului votului prin introducerea unei alte aberaţii: alegerea uninominală a consilierilor generali. Elene Udrea îşi face socoteala că le va fi mai uşor celor de la Partidul Democat să cumpere voturi cu şpaga electorală pe cartier, mult mai uşor decât la nivelul unui sector întreg”, a comentat Chiliman.

De asemenea, acesta a adresat reprezentanţilor din CGMB ai partidelor România Mare şi Noua Generaţie, care asigură majoritatea Partidului Democrat Liberal în CGMB, „Refuzaţi să mai fiţi complicii Elenei Udrea la tentativa de jaf al banului public şi de fraudare a voinţei cetăţenilor. Prin votul consilierilor voştri, daţi-le bucureştenilor şansa de a decide ei înşişi asupra viitorului oraşului lor şi nu Elena Udrea”, a conchis Chiliman.

Vezi amendamentele propuse: pagina 1, pagina 2, pagina 3, pagina 4, pagina 5, pagina6, pagina 7, pagina 8, pagina 9, pagina 10.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button