BAZAR

Chiliman şi Onţanu au interzis consumul de alcool în centrul Capitalei, timp de o săptămână

Decizia primarilor Sectoarelor 1 şi 2 (Andrei Chiliman şi Neculai Onţanu), de a interzice comerţul cu băuturi alcoolice în zona centrală a Capitalei se aplică începând de azi – 18 Ianuarie 2012, timp de o săptămână, în intervalul orar 17.00-24.00, informează administraţia locală.

„Astfel, în perioada 18 – 23 ianuarie 2012, agenţii economici situaţi la o distanţă de minim 1.000 de metri faţă de Piaţa Universităţii nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice între orele 17.00-00.00”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

În Sectorul 2, măsură se aplică tuturor agenţilor economici care comercializează băuturi alcoolice în perimetrul delimitat de următoarele artere de circulaţie: Bulevardul Dacia, Calea Moşilor, Strada Traian, Calea Călăraşilor până la limita de sector.

„Măsurile au fost luate pentru buna desfăşurare a adunărilor spontane de protest din Piaţa Universităţii şi zonele adiacente acesteia şi protejarea manifestanţilor de infiltrarea unor oameni sub influenţa băuturilor alcoolice care ar putea perturba sau afecta manifestaţiile paşnice ce au loc în acel perimetru”, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

De la aceste dispoziţii fac excepţie unităţile de alimentaţie publică care au şi funcţiuni de cazare turistică şi cele care au aranjamente privind organizarea unor evenimente stabilite anterior, respectiv nunţi, botezuri sau aniversări de zile festive.

Conform sursei citate, doar joi, 19 ianuarie 2012, când este programat să se desfăşoare mitingul PSD-PNL-PC, la care sunt aşteptaţi 10.000 de oameni, restricţiile privind comercializarea alcoolului se extind şi în perimetrul cuprins între Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei şi Parcul Herăstrău.

Solicitarea de a interzice comerţul cu alcool a fost formulată de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în baza art. 15 lit. C din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, informează administraţia locală.

Controalele vor fi efectuate de jandarmi şi de poliţişti locali, iar cei care nu respectă dispoziţiile primarilor riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.

Primarului general, Sorin Oprescu, a autorizat un miting cu 10.000 de oameni, punctul de plecare fiind Arcul de Triumf. Protestul ar urma să aibă loc joi, în Piaţa Victoriei, de la ora 14.00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button