Chiliman: Legea Capitalei este o „şarlatanie”. Ce cred primarii de sector despre proiectul de reorganizare

de:
31 ian. 2011
2 Afișari
Chiliman: Legea Capitalei este o

După cum susţine liberalul Andrei Chiliman, în urma întâlnirii de duminică dintre primarul general Sorin Oprescu şi ceilalţi edili ai sectoarelor administraţiei locale, Oprescu nu şi-ar fi exprimat foarte clar părerea în legătură cu desfiinţarea celor şase sectoare ci doar ar fi dat semne că „i-ar surâde o oarecare centralizare a atribuţiilor la Consiliul General, însoţită, fireşte, de celebra inepţie inventată de Elena Udrea un singur buget, şi nu şapte”, a comentat primarul Sectorului 1 pe blogul personal. În plus, acesta îi cere primarului general să ia o decizie rapidă. „Îi spun: nu mai e timp de jocuri de culise, urmate de teatru TV. Trebuie să se decidă: ori cu Elena Udrea, ori cu bucureştenii!”, opinează Chiliman.

În privinţa opiniilor celorlalţi primari de sector, Chiliman apreciază că el şi edilul Sectorului 4 – Cristian Popescu Piedone de la Partidul Conservator sunt cei mai vehemenţi oponenţi ai ideii lansate de preşedinta PDL Bucureşti – Elena Udrea. Cei doi primari consideră că un referendum pe tema Capitalei ar trebui organizat cât mai repede, cel mai târziu în luna aprilie pentru a cere opinia locuitorilor Bucureştiului în această privinţă.

Împotriva propunerii Legii Capitalei s-a manifestat şi Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 (UNPR), care a furnizat mai multe motive pentru care „desfiinţarea primăriei de sector, dublată de centralizarea bugetelor şi atribuţiilor la Consiliul General ar constitui un veritabil atentat la eficienţa administraţiei locale din Bucureşti”, consideră edilul.

Edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, pare să fie mai puţin interesat în acest moment de noua formă de organizare a Capitalei, acesta fiind preocupat mai mult de cazul femeii muşcate de câini în curtea ADP Sector 5.

Unicul susţinător al Legii Capitalei, în forma propusă de Elena Udrea, a fost doar primarul Sectorului 6 – Cristian Poteraş.

De la discuţiile de duminică a lipsit însă poziţia primarului Sectorului 3 – Liviu Negoiţă.

Vezi aici varianta lui Sorin Oprescu despre Legea Capitalei. Ministrul Udrea crede că ar putea rămâne sectoarele, dar s-ar putea renunţa la alegerile primarilor de sector.

Miza luptei pentru noua organizare a Capitalei o constituie, printre altele, şi bugetul de 2,4 miliarde euro pe care ar urma să îl gestioneze viitorul primar general.

Cookies