Chiliman îi cere lui Băsescu să nu promulge legea privind alegerea primarilor într-un tur

de:
08 iun. 2011
0 Afișari
Chiliman îi cere lui Băsescu să nu promulge legea privind alegerea primarilor într-un tur

„Alegerile locale din Republica Moldova reprezintă dovada palpabilă şi indubitabilă a pericolului pentru democraţie pe care îl reprezintă proiectul de lege recent adoptat de Parlamentul României, privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Dacă proiectul de lege votat de puterea pe care o susţineţi şi care vă susţine, ar fi fost în vigoare la Chişinău, capitala Basarabiei ar fi avut, astăzi, un primar comunist. Dacă acest proiect de lege antidemocratic ar fi fost în vigoare la Chişinău, basarabenii ar fi fost lipsiţi de şansa de a corecta, la al doilea tur de scrutin, o situaţie electorală marcată de posibile fraude şi manipulări”, susţine Chiliman într-un comunicat remis presei.

„De aceea, vă adresez apelul public de a lăsa deoparte, în decizia pe care o veţi lua cu privire la proiectul de lege prin care primarii vor fi aleşi într-un singur tur, interesele puterii pe care o susţineţi şi care vă susţine (singura avantajată de această lege anticetăţean) şi să luaţi în considerare doar interesele democraţiei româneşti”, mai solicită primarul Sectorului 1.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercurea trecută că se va decide dacă să promulge legea privind alegerea primarilor într-un singur tur după ce o va citi, apreciind că are avantajul de a elimina negocierile pentru voturi dintre tururi, lăsând primarul „liber”, dar e de „discutat” cât de democratică este această variantă.

Cookies