Chiliman este împotriva sterilizării şi eliberării maidanezilor

de:
05 mai 2011
0 Afișari
Chiliman este împotriva sterilizării şi eliberării maidanezilor

Edilul Sectorului 1 a vorbit despre problema maidanezilor într-un interviu pentru Realitatea FM. „În principiu oamenii sunt împărţiţi când vine vorba de maidanezi. E clar că ceea ce susţin eu de multă vreme, că locul maidanezilor nu este pe stradă, este un lucru dorit de toţi bucureştenii. În privinţa eutanasiei oamenii sunt împărţiti”, a declarat Andrei Chiliman.

Declaraţiile edilului vin în contextul în care un proiect de act normativ, care în esenţă permite eutanasia câinilor fără stăpân, a trecut de comisia de specialitate din Camera Deputaţilor şi acum aşteapta votul parlamentarilor.

Concret, potrivit actului normativ, eutanasia maidanezilor va fi permisă în România, însă decizia finală va aparţine consiliilor locale, care vor decide dacă aplică sau nu această măsură pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân la nivel local. Practic, vor putea fi eutanasiaţi câinii fără stăpân care sunt agresivi, grav bolnavi sau care nu sunt adoptaţi în termen de 30 de zile de la sosirea în adăpost.

Iubitorii de animale susţin ca soluţia potrivită şi viabilă în cazul maidanezilor este sterilizarea şi eliberarea lor inapoi în comunitate.

Cookies