Chiliman: Elena Udrea e un fel de Primar General al Capitalei

de:
05 apr. 2011
0 afișări
Chiliman: Elena Udrea e un fel de Primar General al Capitalei

„Înţeleg că dna Udrea susţine şi ea referendumul, asta e o iprocrizie. Hai să vedem dacă nu e ipocrită- la prima şedinţă de consiliu, majoritatea PD să propună organizarea referendumului şi să aloce banii necesari şi vom vedea exact dacă Udrea doar spune, sau chiar şi vrea”, a susţinut Chiliman, conform Newsin.

Liberalul a afirmat că, în momentul de faţă, Elena Udrea „e un fel de primar general al Capitalei”, amintind că, la ultimele două şedinţe ale CGMB, PDL a hotărât cum să arate bugetul Capitalei, şi nu primarul general Sorin Oprescu.

Chiliman a adăugat că, dacă legea propusă de Udrea ar fi adoptată, sectoarele Capitalei ar fi desfiinţate de facto. „Dna Udrea doreşte ca CGMB să numească primarii de sector, de fapt un fel de directori de sector, iar bugetul sectoarelor să fie stabilit de CGMB (…) Practic, aşa se va întâmpla şi cu sectoarele, ele vor fi desfiinţate de facto, numindu-se primarii de sector de o majoritate din Consiliu, care să dea pe urmă şi bugetele pe ochi frumoşi, criterii politice şi interesele diverselor grupuri”, a spus primarul sectorului 1.

Chiliman a apreciat că Bucureştiul nu are nevoie în acest moment de o lege, dar că procesul de descentralizare trebuie continuat.

Liberalul a precizat că USL a strâns până în prezent în jur de 32.000 semnături de susţinere a organizării referendumului, în primele 10 zile de la debutul campaniei. „Cred că vom putea să atingem scopul pe care ni l-am propus – 300.000 semnături- poate mai mult”, a mai spus Chiliman.

Cookies