Chiliman e pregătit să înfrunte zăpezile

de:
03 nov. 2011
0 Afișari
Chiliman e pregătit să înfrunte zăpezile

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a verificat joi echipamentele de intervenţie pentru îndepărtarea zăpezii şi a poleiului aflate la autobaza companiei Romprest, prestatorul serviciilor de salubritate şi deszăpezire în Sectorul 1. “Avem peste 70 de utilaje de deszăpezire dotate cu echipamente de ultimă generaţie, pregătite să întâmpine prima zăpadă din acest an. În plus, toate stocurile de combustibil şi material antiderapant sunt asigurate din timp, iar fiecare director ştie foarte bine ce are de făcut în sezonul rece, tocmai pentru a elimina des-întâlnitul termen „luat prin surprindere”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri. Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Locală – care a preluat de anul acesta şi atribuţii de ordine şi siguranţă publică – va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia va închide temporar arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Imediat ce va începe ninsoarea, utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în cele 11 cartiere din Sectorul 1: Băneasa, Bucureştii Noi – Chitila – Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord – Nicolae Titulescu, Dorobanţi – Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai – Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti – Vatra Nouă.

În fiecare din aceste zone vor fi amenajate puncte fixe de intervenţie rapidă formate din utilaje, care vor fi pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2011 şi se va încheia la data de 15 martie 2012. În funcţie de condiţiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde.

Cookies