Chiliman, despre decizia din CGMB: o manipulare grosolană a bucureştenilor

de:
24 mai 2011
0 Afișari
Chiliman, despre decizia din CGMB: o manipulare grosolană a bucureştenilor

„Cele două întrebări propuse de PD pentru referendumul local pe marginea aşa-zisei Legi a Capitalei sunt o tentativă de manipulare grosolană a bucureştenilor. Reprezentanţii PD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu şi-au depăşit condiţia de slugi ale Elenei Udrea şi au înlocuit referendumul local cerut de cetăţeni pe marginea aşa-zisei Legi a Capitalei cu o a doua masacaradă Udrea. Cei 32 de inşi fără coloană vertebrală de la PD, PNG şi PRM au păstrat două din cele şapte întrebări iniţiale, întrebări care nu au nicio legătură cu esenţa şi efectele aşa-numitei Legi a Capitalei, adică desfiinţarea funcţiei de primar de sector, precum şi desfiinţarea consiliilor locale ale sectoarelor„, transmite primarul sectorului 1, printr-un comunicat de presă.

Potrivit lui Chiliman, prima întrebare, “Vă doriţi o Capitală cu 7 administraţii controlate de 217 consilieri aleşi pe listele de partid?”, nu se referă la modificările aduse la Legea Capitalei, „ci la o situaţie care nu există, în fapt”. „Slugile Elenei Udrea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti introduc un subterfugiu şi la a doua întrebare – Referirea la primarii de sectoare este o manipulare grosolană, întrucât esenţa Legii Udrea este tocmai desfiinţarea acestei funcţii„, acuză Chiliman.

Reamintim, referendumul privind organizarea administrativă a Capitalei va desfăşura la 26 iunie şi va avea două întrebări. Asta după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, noua dată şi propunerile de întrebări ale majorităţii din CGMB. Întrebările la care vor avea de răspuns bucureştenii sunt: „Vă doriţi o Capitală cu şapte administraţii controlate de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?” şi „Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal, asemenea primarilor de sector?„. Acestea au fost aprobate cu 26 de voturi pentru (consilierii PDL şi PNG), 21 contra (consilierii USL) şi trei abţineri (consilierii PRM).

Cookies