Chiliman: Consilierii PDL au stat ascunşi în birouri ca să împiedice şedinţa pentru referendum

de:
17 mai 2011
0 Afișari
Chiliman: Consilierii PDL au stat ascunşi în birouri ca să împiedice şedinţa pentru referendum

În opinia primarului Sectorului 1, Consilierii PDL din CGMB împiedică, prin orice mijloace, organizarea unui referendum corect pentru bucureşteni, încercând să arunce în derizoriu acest eveniment. Marţi, pentru a doua oară, cvorumul de lucru nu a putut fi întrunit, iar şedinţa nu s-a putut ţine. Încercând să amâne cu o săptămână data referendumului şi să reducă numărul întrebărilor, PSD, PNL şi unii reprezentanţi ai PRM au pierdut şi această şansă de a face modificările vizate pentru că doar 21 de consilieri au semnat prezenţa, număr insuficient pentru schimbarea hotărârii.

”La a doua tentativă a consilierilor PNL şi PSD din Consiliul General, alături de primarul general Sorin Oprescu, de a modifica hotărârea prin care bucureştenii sunt chemaţi să răspundă la şapte întrebari care frizează ticaloşia şi prostia, reprezentanţii PD din CGMB au refuzat, marţi, să participe la şedinţă, deşi erau prezenţi în sediul Primăriei Capitalei. Constatăm că reprezentanţii PD din CGMB au coborât de la condiţia de slugi ale Elenei Udrea la aceea de măscărici în circul ieftin regizat de preşedintele PD Bucureşti. În fapt, încercând să-şi bată joc de bucureşteni prin impunerea unei consultări-mascaradă, consilierii PD se complac ei înşişi în ridicol, aşteptând ascunşi în birouri, ordinele Elenei Udrea.”, a declarat Chiliman într-un comunicat de presă.

Primarul Sectorului 1 susţine că, atât PNL, cât şi aliaţii săi din Uniunea Social-Liberală vor să fie moficate cele şapte întrebări prin care Udrea şi consilierii PDL vor să manipuleze opinia publică. ”Întrebările propuse de PD nu au nicio legătură cu esenţa şi efectele aşa-numitei Legi a Capitalei, adică desfiinţarea funcţiei de primar de sector, precum şi desfiinţarea consiliilor locale ale sectoarelor”, adaugă Chiliman.

Edilul de sector mai spune că bucureştenii trebuie să decidă dacă vor ca ei sau CGMB să îl aleagă pe primarul de sector. PNL vrea să vină cu propriile amendamente şi cu cele ale lui Oprescu, prin care referendumul să includă întrebări clare, care să solicite opinia bucureştenilor asupra modificărilor administrative-teritoriale propuse de PDL.

Cookies