Chiliman cere doar două întrebări la referendumul pe Legea Capitalei

de:
08 mai 2011
0 Afișari
Chiliman cere doar două întrebări la referendumul pe Legea Capitalei

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman – primarul Sectorului 1, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă că liberalii susţin iniţiativa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a reduce numărul de întrebări la referendumul pentru Legea Capitalei la maximum două, faţă de şapte propuse de reprezentanţii PDL.

„Susţinem modificarea celor şapte întrebări prin care Elena Udrea şi executanţii ordinelor sale din Consiliul General insultă inteligenţa cetăţenilor Capitalei, într-o tentativă de manipulare grosolană a opiniei publice. Aceste întrebări, care nu au nici o legătură cu esenţa şi efectele aşa-numitei Legi a Capitalei promovate de PD, trebuie înlocuite cu maximum două întrebări care să vizeze conţinutul acestui act normativ. În spiritul legii, al logicii elementare şi al bunului-simţ este ca bucureştenii să fie chestionaţi asupra modificărilor administrativ-teritoriale, urmând să-şi exprime acordul cu aceste modificări prin răspunsul DA, iar dezacordul, prin răspunsul NU. Pe aceste considerente, şi din raţiuni de diminuare a costurilor referendumului, susţinem iniţiativa primarului general, Sorin Oprescu, de reducere a numărului de întrebări”, a precizat preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman.

Sâmbătă, primarul general Sorin Oprescu a anunţat că întrebările privind reorganizarea administrativă a Capitalei vor fi tipărite pe buletine separate de vot, motiv din care numărul lor ar trebui să fie mai mic decât şapte, pentru a reduce costurile, estimate de autorităţi la aproximativ cinci milioane de lei.

„Conform prevederilor legale, pentru fiecare întrebare va exista câte un buletin de vot, deci, în cazul reducerii numărului de întrebări numărul buletinelor de vot va fi semnificativ mai mic şi implicit şi cheltuielile”, a specificat Oprescu printr-un comunicat de presă.

Iniţiatorii PDL ai referendumului au propus şapte întrebări pe tema reorganizării administrative a Bucureştiului, respectiv:

1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?

2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Referendumul este programat să se desfăşoare pe adta de 19 iunie 2011.

Primarul general a cerut reprezentanţilor tuturor partidelor din CGMB să se pună de acord asupra numărului şi formei finale a întrebărilor pentru referendum până săptămâna viitoare. Edilul şef ar urma să se întâlnească cu primarii de sector în cursul zilei de marţi, pentru a stabili costurile estimative privind desfăşurarea referendumului, la eveniment fiind invitat să participe şi prefectul Capitalei care l-a acuzat pe Oprescu că întârzie organizarea acestui eveniment.

Cookies