Chiliman cere ajutor de la UE împotriva Elenei Udrea

de:
15 iul. 2011
0 Afișari
Chiliman cere ajutor de la UE împotriva Elenei Udrea

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a solicitat, în cadrul întâlnirii avute cu reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Politici Regionale (REGIO) a Comisiei Europene, desfăşurată, joi, 14 iulie a.c., la Bruxelles, sprijinul oficialilor europeni pentru simplificarea procedurilor de obţinere a finanţărilor europene pentru proiectele de eficienţă energetică (reabilitarea termică a clădirilor), dar şi de utilizare a surselor regenerabile de energie.

“Există comunităţi din România cu un potenţial ridicat de atragere de fonduri europene, însă multe proiecte sunt blocate, pe criterii politice, la nivel de minister. Birocraţia excesivă, utilizată în anumite situaţii şi ca armă politică, loveşte în interesele comunităţilor locale, nicidecum în primarii care le iniţiază”, le-a spus Andrei Chiliman reprezentanţilor REGIO, la Bruxelles, conform unui comunicat remis B365.ro.

Reprezentanţii Comisiei Europene au precizat că au luat act de problemele semnalate în privinţa atragerii de fonduri europene, precizând că, în discuţiile cu Guvernul României, a fost stabilit un plan de măsuri pentru simplificarea procedurilor de aprobare a proiectelor cu finanţare europeană.

În cadrul reuniunii REGIO, edilul şef al Sectorului 1 a prezentat priorităţile de investiţii ale sectorului pe care îl administrează în domeniul eficienţei energetice şi, respectiv, proiectele de promovare a energiilor din surse regenerabile.

Primăria Sectorului 1 este prima comunitate din România care se implică, prin alocarea unor fonduri pentru finanţarea de investiţii, în proiecte locale de eficienţă energetică.

Potrivit discuţiilor purtate cu reprezentanţii REGIO, românii ar putea beneficia de finanţare pentru montarea de panouri solare, investiţie ce ar putea fi suportată din fonduri europene nerambursabile, proiectele urmând a fi realizate de către autoritatea locală. Astfel de investiţii ar reduce substanţial factura la energie.

Cookies