Chiar va urma Stația Otopeni? S-au depus candidaturile pentru M6, secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă

31 ian. 2022
326 Afișari
Chiar va urma Stația Otopeni? S-au depus candidaturile pentru M6, secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă
Chiar va urma Stația Otopeni? S-au depus candidaturile pentru M6, secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă

Vineri au fost depuse candidaturile la licitația pentru proiectarea și execuția structurii de rezistență a magistralei M6 de metrou, segmentul Tokyo – Aeroport Henri Coandă, anunță Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

S-au depus candidaturile pentru magistrala de metrou M6

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat că au fost depuse candidaturile pentru metroul de la Otopeni, segmentul Tokyo – Aeroport Henri Coandă.

Irinel Ionel Scrioșteanu a mai spus că în data de 2 octombrie 2021, în ședința de Guvern, a fost deblocat proiectul magistralei M6, care leagă partea de sud de partea de nord a Bucureștiului și Ilfov, iar în data de 19 octombrie 2021 a fost lansată licitația pentru proiect. Iată că a venit momentul pentru prima etapă de selecție a candidaturilor, pentru că vineri, ora 15:00, a fost data limită pentru depunerea acestora.

Astfel, la licitația pentru magistrala M6 s-au înscris:

  1. ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.
    Ofertant lider
    YUKSEL PROJE A.S. C
  2. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.
    Ofertant lider
    TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.Ş. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO., INC.)
    Ofertant
    CONCELEX
  3. GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
    Ofertant lider
    3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A.
    Tert si subcontractant
    TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL.
    Tert si subcontractant
    SOMET
    Ofertant
    VERTATEL INTERNATIONAL

Documentele vor fi analizate pentru calificare în perioada următoare. După ce candidații se vor califica, în etapa a doua, vor putea fi depuse atât ofertele tehnice, cât și cele financiare.

Pași către realitate pentru metroul de la Otopeni

Lotul 1.2 (segmentul Tokyo – Aeroport Henri Coandă) are o lungime de 7,6 kilometri și este cuprins din 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Contractul are o valoare de 2,38 miliarde de lei (fără TVA).

Magistrala de metrou M6 reprezintă prima linie de transport public de mare capacitate, care realizează legătura între zona de nord și sud a Capitalei, fiind prima magistrală care leagă direct Bucureștiul de localitățile din județul Ilfov (Otopeni – București -Jilava).

M6 este o parte din magistrala de metrou M4 Străulești – Gara de Nord – Palatul Parlamentului – Eroii Revoluției – Gara Progresu. Prin implementarea proiectelor pentru M4 și M6 se va asigura funcționalitatea completă a acestei investiții, iar bucureștenii din partea de sud a orașului vor avea acces direct în zonele din nord, a mai declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

Cookies