Alerta cu BOMBĂ a ținut închis un mall din București: Sute de oamenii au fost evacuați din Park Lake, iar circulația a fost blocată

29 dec. 2021
1871 Afișari
Alerta cu BOMBĂ a ținut închis un mall din București: Sute de oamenii au fost evacuați din Park Lake, iar circulația a fost blocată
CHIAR ACUM Alertă cu BOMBĂ într-un mall din București: Oamenii au fost evacuați

Alerta de securitate a durat mai mult de patru ore, miercuri, într-un mare mall din Sectorul 3 al Bucureștiului. Amenințarea cu bombă a fost anunțată, prin e-mail, la Poliția Capitalei, iar SRI a efectuat verificări într-un spațiu de 70.000 m2. Sute de oameni au fost evacuați din complexul comercial, iar circulația rutieră a fost blocată în zonă. B365.ro v-a ținut la curent cu derularea evenimentelor.

UPDATE 17.00 Alerta de securitate s-a încheiat. Amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă, iar angajații magazinelor se pot întoarce în mall. Centrul comercial s-a redeschis și vizitatorilor, iar strada a fost redeschisă circulației de Poliție. Amenda pentru o farsă se poate ridica până la 20.000 de lei.

UPDATE 16.00 Mall-ul rămâne închis. Operațiunea de verificare nu s-a încheiat.

UPDATE 14.10 Circulația rutieră este blocată în zona mall-ului de către Poliția Capitalei. SRI a trimis trupe antitero, iar în curs este o operațiune de intervenție pirotehnică.

Serviciul Român de Informații (SRI) a reacționat după alerta cu bombă la centrul comercial din București, acolo unde a fost anunțată amplasarea unui dispozitiv exploziv.

„In urma unei sesizari primita printr un e mail prin care se preciza ca la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s au constituit echipe de interventie pirotehnica ale SRI care au ajuns in zona respectiva. Alaturi de echipajele Politiei s au demarat procedurile in cauza si masurile specifice de interventie. Va tinem la curent”, precizează într-un comunicat SRI.

Circulația din zona mall-ului Park Lake a fost blocată, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Poliția a primit o informare de pe o adresă de e-mail cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake din Sectorul 3.

Foști angajați ai unei firme de pază din mall-ul Park Lake sunt suspectați că ar fi autorii amenințării. Aceștia ar fi fost concediați înainte de sărbătorile de Crăciun.

Sute de oameni au fost evacuați din interiorul mall-ului, angajați și clienți, iar operațiunea de căutare a pachetului explozibil este în desfășurare.

La fața locului s-a deplasat Detașamentul Pirotehnic din cadrul SIIAS.

Având în vedere procedura legală, se evacuează Centrului Comercial Park Lake, pentru efectuarea de verificări.

Vom reveni

Cookies