ASPA cheltuiește de cinci ori mai mult pe salarii decât pe sterilizări, deși are doar 8 hingheri

de:
05 sept. 2013
3 Afișari
ASPA cheltuiește de cinci ori mai mult pe salarii decât pe sterilizări, deși are doar 8 hingheri

Principalele cheltuieli făcute până acum reprezintă contravaloarea lucrărilor la adăpostul din Mihăileşti, salariile angajaţilor, cheltuielie pentru sterilizarea şi hrana animalelor aflate în îngrijirea instituţiei, precum şi alte cheltuieli.

ASPA a plătit suma de 854.000 de RON pentru lucrările de construire a adăpostului de la Mihăileşti.

Pentru sterilizarea câinilor efectuate în cabinetele veterinare private până la sfârşitul lunii august s-a plătit 170.000 de RON, iar pentru hrana animalelor aflate în adăposturile autorităţii, medicamente şi alte materiale sanitare, instituţia a achitat suma de 70.000 de RON, conform unui comunicat al Primăriei Capitalei remis B365.ro.

Pentru salariile celor 47 de angajaţi ai autorităţii a fost plătită în primele opt luni ale anului suma de 468.000 de RON, alţi 160.000 de RON reprezentând taxele aferente acestor salarii. Dintre cei 47 de angajați, ASPA are doar opt angajați care se ocupă cu prinderea câinilor.

Citește și 
Șmecheria lui Oprescu din campania electorală: adăpostul de câini cu 10.000 de locuri zace gol

ASPA va contracta, de săptămâna viitoare, serviciile unor firme private pentru a suplimenta numărul de hingheri ai Bucureștiului. Astfel, numărul de mașini specializate ar crește de la 3 la 12, iar autoritățile vor să prindă 120-150 de câini pe zi, de la 30 de vagabonzi cât prind în prezent.

Valoarea carburanţilor pentru autoturismele instituţiei a fost de 22.000 de RON, în timp ce reparaţiile necesare funcţionării acestora au costat 4.400 de RON. ASPA are în prezent doar 3 mașini care se ocupă de prinderea și transportarea câinilor comunitari.

Contravaloarea chiriei pentru sediul instituţiei a fost de 20.000 de RON, iar, sumele plătite pentru energia electrică, termică şi apă pentru cele două adăposturi sunt în valoare de 162.000 de RON.

Alte cheltuieli reprezentând servicii de curierat, telecomunicaţii şi internet s-au ridicat la aproximativ 40.000 de RON.

Vier Pfoten îl acuză pe Oprescu de minciună: Reprezentant Vier Pfoten: „Primarul a spus că s-au sterilizat 20.000 de câini. Nu știu dacă sunt 5.000″

„Primarul a spus că s-au sterilizat 20.000 de câini. De fapt, nu știu dacă sunt 5.000″, a declarat la Digi24 reprezentantul Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu.

„Noi, fiind în relaţie cu problema câinilor de 15 ani, cred că ştim mai multe decât actualul primar”, a subliniat el.

„Ieri primarul spunea că s-au sterilizat vreo 20.000 de câini în ultimii doi ani, în realitate nu ştiu dacă sunt 5.000. Sper ca acest audit să dovedească faptul că această conducere a instituției este un dezastru pentru toată lumea”, a declarat Kuki Bărbuceanu, reprezentant Vier Pfoten.

„Noi la asociaţie avem mai mulţi şi mai multe maşini şi avem un buget de 100 de ori mai mic decât al primăriei”, a explicat el.

„Din 2008 de când a venit el, a durat doi ani, am stat pe la uşi ca să-l determinăm să ne lase să-i facem treaba. Ceea ce este noaptea minţii. Asta poate să spună multe despre intenţiile primăriei”, a subliniat Kuki Bărbuceanu.

„În primăvară am fost ameninţaţi de un director de la ASPA că dacă nu încetăm cu declaraţiile noastre populiste referitoare la înfometarea câinilor, îşi rezervă dreptul de a rezilia contractul cu noi”, a adăugat el.


Cookies