ARHIVA B365

Cheltuieli din bani publici la ALPAB: Jardinieră de 420 euro

ALPAB vrea să cumpere 275 de jardiniere din lemn masiv, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea estimată a achiziţiei, pe care instituţia este dispusă să o plătească este 499.999 lei. Mai exact, ALPAB vrea să plătească 1.818 lei (420 euro) pe o singură jardinieră. Costul este, bineînţeles, suportat de la bugetul local, adică din banii bucureştenilor.

Jardinierele pentru plante ornamentale vor fi montate în spaţiile verzi pe care ALPAB le are în administrare. Acestea vor avea o structură din tablă zincată, cuva interioară din tablă galvanizată, iar panourile vor fi din lemn de stejar. Lemnul va fi tratat antifungic şi protejat UV şi hidro, se precizează în documentaţia de atribuire. Perioada de garanţie a produselor va fi de minim 12 de luni.

Reprezentanţii ALPAB susţin că această achiziţie se află pe lista de investiţii care a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Hotărârea 62/13.04.2011, iar suma menţionată în anunţul de participare constituie preţul estimativ maximal, urmând ca în urma licitaţiei, ALPAB să aleagă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

„În baza Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti 124/30.06.2010, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a primit spre administrare şi întreţinere aliniamentele stradale de pe raza Sectorului 5, cât şi aliniamentul şi jardinierele râului Dâmboviţa. Această zonă se întinde pe o suprafaţă de 28.045 mp de spaţiu verde pe care sunt amplasate doar 150 de jardiniere, din necesarul de 2500 de bucăţi”, mai explică cei de la ALPAB.

Agenţii economici au putut depune ofertele până pe 2 noiembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button